Zbog ove novogodišnje torte gori internet! Milijuni su već pregledali recept u samo nekoliko dana

YouTube Novogodišnja torta
Vidi originalni članak
  • Donosimo jednu izvrsnu inspiraciju za blagdansku slasticu s kojom ćeš oduševiti ukućane i goste 
  • Ovaj recept za novogodišnju tortu trenutačno je pravi hit na Internetu
  • Video s pripremom torte pogledalo je više od dva i pol milijuna ljudi otkako je objavljen

Ukusna torta s finom, sočnom kremom zasigurno će biti hit svakog blagdanskog stola. I ne samo za Božić, već i za vrijeme novogodišnjeg slavlja. Ova novogodišnja torta jednako je lijepa za oko, kao što je ukusna za nepce. Premda je spravljanje vrlo jednostavno i brzo (priprema i pečenje traju zajedno malo više od 30 minuta), okus je osvježavajuće božanstven.  

Life&style Pijesak torta: Jednostavan i preukusan kolač bez pečenja koji se spravlja za samo 30 minuta

Sastojci: 

  • 2 jaja
  • 8 g vanilin šećera 
  • 100 g šećera
  • 50 ml suncokretovog ulja 
  • 50 g maslaca 
  • 340 g brašna 
  • 10 g praška za pecivo 

Za kremu: 

  • 200 g kompota od breskvi (ocijeđeni)
  • 400 ml mlijeka
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 žumance 
  • 3 žlice šećera 
  • 4 žlice kukuruznog škroba 
  • 200 ml vrhnja za šlag (već zaslađeno)
  • usitnjeni bademi

Priprema

1. U veliku zdjelu stavi jaja, vanilin šećer, šećer i ulje te dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj maslac te umiješaj. Zatim dodaj brašno i prašak za pecivo te rukama zamijesi tijesto. 

2. Od tijesta odvoji dio te napravi kuglu veličinu šake, omotaj prozirnom folijom pa stavi na 20 minuta u zamrzivač. 

3. Namašćeni okrugli kalup (promjera 24 cm) obloži preostalim tijestom po dnu i malo po rubu. 

4. Nareži breskve na kockice. U lonac ulij mlijeko, dodaj vanilin šećer, žumance i 3 žlice šećera. Zatim dodaj 4 žlice kukuruznog škroba te sve promiješaj pjenjačom da dobiješ finu kremu. Ulij vrhnje za šlag te sve dobro promiješaj pjenjačom. Dodaj usitnjene breskve i dobro ih umiješaj. 

5. Prebaci kremu na tijesto u kalupu pa zagladi. Po kremi naribaj tijesto iz zamrzivača. Po tome pospi listiće badema. Peci u pećnici zagrijanoj na 180-200 stupnjeva oko 25 minuta. Izvadi tortu iz pećnice i kalupa te pospi šećerom u prahu. 

Life&style Donosimo recept za mirisnu, najsočniju orahnjaču koja će blagdane učiniti još ljepšima

Posjeti Miss7.24sata.hr