Za ovih 5 pomalo čudnih dijetnih trikova nisi nikad čula - a doista funkcioniraju!

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Ako ti je cilj trajno smršaviti, za to ti treba jako puno strpljenja i čelična disciplina 
  • Međutim, s nekoliko malih trikova možeš postići kratkotrajne uspjehe
  • S ovim savjetima ćeš smanjiti unos kalorija te izbjeći napade gladi – i uspješno izgubiti koji kilogram

Ako pitaš ljude iz svoje okoline za neki savjet kako smršaviti, onda će ti garantirano svatko reći barem jedan. Prije svakog obroka popij čašu vode, navečer nemoj jesti ugljikohidrate ili jedi s manjeg tanjura. Sve su to stvari kojih se moramo podsjetiti, ali ih zapravo već znamo. Stoga ćemo ti otkriti 5 trikova za koje vjerojatno još nisi čula. 

1. Jedi juhu za predjelo

Prije glavnog jela dodatno odaberi predjelo – premda to možda u prvom trenutku zvuči kontraproduktivno, tako ćeš smanjiti ukupni unos kalorija. To su otkrili znanstvenici u istraživanju objavljenom u časopisu „Appetite“. Sudionici istraživanja unijeli su oko 20 posto manje kalorija ako su prije glavnog jela pojeli malokalorijsku juhu. 

via GIPHY

2. Ako te uhvati snažna glad, misli na posljednji obrok

Čim osjetiš napad gladi, pozovi svoj posljednji obrok u sjećanje te ga vizualiziraj – umjesto pune šake keksa vjerojatno ćeš pojesti samo jedan. 

Life&style Naizmjenično gladovanje je trenutačno u trendu, a je li to i najzdravija dijeta ikada?!

3. Sortiraj jelo po bojama 

Istraživanje Sveučilišta Cornell dokazalo je sljedeće: što je veći kontrast boja između jela i tanjura, to je glad manja! Sudionici koji su jeli tjesteninu s umakom od rajčice na bijelom tanjuru, pojeli su ukupno 22 posto manje od ispitanika koji su jeli istu tu tjesteninu sa crvenog tanjura. 

via GIPHY

4. Pomiriši jelo 

Ne jedu samo oči, nego i nos. Naime, u jednom nedavno provedenom istraživanju objavljenom u časopisu „Journal“, otkriveno je sljedeće: što je intenzivniji miris jela, manje ga jedemo. Sudionici čiji je desert bio aromatičniji, pojeli su ga ukupno pet do deset posto manje. 

Life&style Neobična, ali uspješna dijeta Jamiea Olivera – smršavio je 12 kilograma u kratkom periodu!

5. Vizualiziraj si pojedeno 

U istraživanju Sveučilišta Cornell u kojem su sudionici jeli pileća krilca, otkriveno je da su više jeli oni čije su preostale kosti odnesene sa stola. Oni koji su imali preostale kosti u vidokrugu, dobili su informaciju u mozak da su već jeli te da su siti. To je vrijedilo i za namirnice kao što su škampi, masline, pistacije ili komadi pizze na kojima nije pojeden rub. 

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr