Vrijedi isprobati! S ovim jednostavnom trikom će tvrdi kruh ponovno postati mekan i svjež

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Iznenada su ti došli gosti, pripremila si fine nareske, a kruh koji imaš je izvana jako tvrd?
  • Premda je kruh izvana tvrd poput kamena, to ne znači da iznutra više nije dobar 
  • Otkrit ćemo ti jednostavan trik s kojim ćeš nanovo omekšati i 'osvježiti' kruh 

Ako imaš kruh star dan ili dva – s tvrdom, suhom korom – to nikako ne znači da ga trebaš baciti. Naprotiv! Vrlo je vjerojatno da je tek kora tvrda, a da je kruh iznutra još mekan – tek ako i iznutra otvrdne, onda se ne može više jesti. Osim toga, s ovim jednostavnim trikom će tvrdi kruh postati opet mekan i kao svjež… 

KULINARSKI SAVJETI Nema bacanja! Kruh možeš zamrznuti, ali evo kako to ispravno napraviti

U lonac s kruhom 

Uzmi veliki lonac u koji može stati cijeli kruh. Ulij vodu da prekrije dno lonca (neka bude oko 5 cm vode) te ugrij da se počne lagano pariti. Sada stavi drugu zdjelu u vodu te u nju kruh. Pazi na to da kruh ne dodiruje vodu. Zatim poklopi lonac odgovarajućim poklopcem - tako da je lonac potpuno zatvoren te kako bi se mogla stvarati para. Ostavi kruh na vrlo laganoj vatri da se „znoji“ 10 do 15 minuta. Potom ga izvadi iz lonca te ostavi da se prozrači. Kruh će biti opet fino mekan…

Life&style Ni kruh, ni masnoće, ni alkohol - za salo na trbuhu odgovorna može biti sasvim druga namirnica

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr