Trošiš i jedeš nezdravo bez kontrole? Onda je ova šok narukvica jedino što ti može pomoći...

Instagram/Jenlyn Rodriguez
Vidi originalni članak
  • Koliko si samo puta pokušala prestati s nekom lošom navikom, ali nisi bila dovoljno ustrajna te si prerano odustala
  • Tvoje brigama je došao kraj! Američki tim dizajnera osmislio je Pavlov, uređaj koji putem električnih impulsa kontrolira tvoje ponašanje
  • Dostupan je na Amazonu po cijeni od 980 kuna, a prema recenzijama uspješno pomaže u prestanku pušenja, održavanju dijeta i kontinuiranom vježbanju

Koliko si samo puta odlučila odbaciti stare navike, bilo da si se odrekla cigareta ili nezdrave hrane, ali je tvoja odluka pala u vodu. Pokušala si, ali jednostavno nisi dovoljno ustrajala u svom naumu. Kad bi barem u tim trenutcima imali nekoga tko će stajati uz nas i štititi nas od loših odluka te nam pomoći da ne skrenemo s puta. E pa imamo odličnu vijest za tebe! Osmišljena je narukvica koja putem blagih elektroničkih šokova kontrolira naše ponašanje. Poput malenog anđela na ramenu, kreirana je da nas odvrati od loših i štetnih nauma te nam pomogne u našoj misiji. 

 

Life&style Nećeš vjerovati kako Amal i George Clooney započinju svoj dan

Pavlok uređaj proizvela je Behavioral Technology Group, a kreirao mladi američki poduzetnik Maneesh Sethi. Naziv uređaja podsjeća na ime Ivana Pavlova, ruskog fiziologa koji je ostao zapamćen po eksperimentu u kojem je pomoću hrane uvjetovao ponašanje psa. Ovaj pokus ostao je zapamćen kao Pavlovljev eksperiment te je ostavio snažan utjecaj na danji razvoj bihevioralne psihologije i psihijatrije. O njegovoj dalekosežnosti svjedoči i podatak da je bio inspiracija dizajnerima u osmišljavanju ovog uređaja.

 

Pavlok koristi ručni signal i vibracije kako bi ti pomogao suzbiti loše navike. Sastoji se od narukvice i prenosivog modula koji je napravljen tako da stane u narukvicu i konstruiran tako da spriječi slučajno rastavljanje. Unutar modula nalazi se baterija koja ovisno o korištenju nakon punjenja može trajati od 3 do 6 dana. Ova narukvica je povezana s mobilnom aplikacijom kako bi svaki korisnik mogao odabrati željeni program, odrediti jačinu, dužinu i učestalost električnog podražaja te pratiti svoj napredak.

Life&style Dobra vijest! Nisi luda ako pričaš sama sa sobom, naprotiv - to je sjajno za tvoje zdravlje

Način na koji ova narukvica djeluje vrlo je jednostavan. Kreatori ovog proizvoda uspoređuju ga s trovanjem hranom - kada vam se to desi, poželiš prestati jesti hranu kojom si se otrovala. „Pomoću malo neugodnog poticaja šoka, Pavlok pomaže trenirati vaš mozak da povezuje loše ponašanje s neugodnim stimulusom. I nakon samo nekoliko tjedana povezivanja tih dvaju uz dosljednu uporabu, vaš mozak počinje govoriti: Hej, čekaj malo! Možda ne volim pušiti /možda ne želim pojesti tu krafnu/ možda ne želim gristi nokte!" - istaknuli su.

 

Ljepota Ova hrana te dokazano čini ljepšom! Evo kako je jesti da bi postigla najbolji učinak

Uređaj se može nabaviti isključivo na Amazonu po cijeni od 980 kuna. Brojni su korisnici ostali oduševljeni ovim neobičnim proizvodom te u recenzijama uređaja navode kako su se uspješno riješili starih navika ili ih pomoću njega bolje kontroliraju. Tome u prilog idu i provedena istraživanja pa je tako u  jednoj studiji, 75% pušača koji su koristili Pavlok prestali su pušiti u samo 10 dana, a još danja istraživanja su pokazala 6 mjeseci nakon toga još uvijek nisu pušili. Slično tome, 80% korisnika koji su se prethodni grizli nokte prestali su s tom navikom za 5 dana te se njoj nisu vratili ni 6 mjeseci kasnije. Što ti misliš o ovoj narukvici?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr