Life&style

Znamo kako ćeš gotovo besplatno jesti, piti i putovati! Samo trebaš par prijatelja...

  • Tko ne bi volio vrlo povoljno, ako ne i besplatno jesti, piti i putovati? Ako uopće ima takvih, mogu slobodno preskočiti ovaj tekst.
  • Za one koji misle da je to nemoguće, pokušat ćemo im objasniti da ipak postoje metode da se uz minimalnu investiciju može uživati
  • Možete rezervirati apartman na moru za malo novaca, naručiti neku dobru hranu iz dostave u brojnim zemljama svijeta te se pritom besplatno voziti taksijem 

Za realizaciju ovog plana, koji zvuči jako lijepo, potrebno vam je ipak nekoliko dobronamjernih prijatelja ili neka kreativna metoda kojom ćete pridobiti druge da iskoriste slične benefite koje vam mi sad opisujemo. Skupili smo nekoliko dobrih trikova i savjeta koji će vam pomoći na putu da - ovog ljeta ipak ne potrošite previše.

SMJEŠTAJ

Airbnb.com

Jedna od najpoznatijih svjetskih platformi za najam privatnog smještaja ima prilično transparentnu metodu stimulacije korisnika. Sve što trebate je registrirati se preko gornjeg linka i odmah ćete, na našu preporuku, dobiti 200-ak kuna bonusa za bukiranje smještaja, te još oko 70 kuna za rezervaciju aktivnosti. Za svakog prijatelja koji se registrira na airbnb.com preko vaše pozivnice, dobit ćete do 200 kuna kredita nakon što on kompletira svoje putovanje. Naravno, vaši prijatelji će na odmah raspolaganju imati do 200 kuna popusta na smještaj, zahvaljujući vašoj preporuci. Ako imate super ekipu i malo ste kreativni (čitaj: timski rad i malo matematike), možete si složiti super smještaj za dosta manje novaca.

Booking.com

Također jedna od najvećih platformi na svijetu za rezervacije smještaja nudi dva načina kojima možete putovati povoljnije. Prva je da u google upišete (200 kn popust booking.com). U rezultatima ćete dobiti poveći broj hrvatskih stranica ili influencera za putovanje koji su od booking.com dobili poseban link preko kojeg se ostvaruje popust od 200 kuna za rezervacije. Jedini uvjet je da vam ukupna cijena smještaja ne smije biti manja od 400 kuna. To zapravo znači da uz malo planiranja možete dobiti 50% popusta na smještaj po želji. Također, uz timski rad i nekoliko zajedničkih bukiranja, možete si isplanirati odmor u pola cijene. 

Možda vas zanima Otkrivamo ti na čemu štedjeti, a na što se isplati potrošiti ovo ljeto Rubrika Life&style Life&style

Drugi način je preporuka prijateljima. Registracijom na gornjem linku odmah ćete dobiti 10% na iduću rezervaciju, a za svakog prijatelja koji preko vas rezervira smještaj dobit ćete stotinjak kuna (15 USD). Maksimalno možete skupiti 1000 kuna (150 USD) na jednom profilu. Ako imate super ekipu ili možete uvjeriti poznanike ili potpune strance da se registriraju preko vašeg linka, savršen odmor vam je zagarantiran.  

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

PRIJEVOZ

Uber

Svjetski poznata platforma za taksi prijevoz - Uber - nekad je imao privlačne bonuse za prvu vožnju ili za preporuku prijatelja, sad su stvari malo drukčije. Ovom registracijom ćete odmah dobiti 30 kuna bonusa koje će vam se raspodijeliti na iduće tri vožnje. Uz nekoliko prijatelja možete si omogućiti povoljnije vožnje taksijem.

Možda vas zanima Vozač taksija u Zagrebu nam je ispričao nesvakidašnju priču: "Jedan par mi se zaručio u autu, nećete vjerovati što je tome prethodilo!" Rubrika Život Život

Bolt

Bolt je platforma za taksi prijevoz vrlo slična Uberu, a trenutačno je u velikoj ekspanziji. Dostupni su u Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Zadru i Šibeniku. Usluga je na razini i dosad nismo imali nikakvih problema s njima. Registracijom ćete odmah dobiti besplatnu sljedeću vožnju do 35 kuna, a za svakog vašeg prijatelja koji se registrira preko vašeg linka oboje ćete dobiti po 35 kuna. Ako se nađete u većini europskih zemalja, za svakog prijatelja možete dobiti besplatnih 10 eura. Tako ako ste s frendicom ili dečkom primjerice u Parizu ili Beču, možete uz par klikova oboje imati besplatne vožnje. Dobra ekipa i malo kreativnosti vam i u ovom slučaju garantira besplatne taksi vožnje tijekom cijelog vašeg godišnjeg odmora...

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

HRANA I PIĆE

Glovo

Španjolski start-up vrijedan 300 milijuna kuna stigao je i u Hrvatsku. Najprije samo u Zagreb, jedan od više od 100 gradova u 20 država svijeta u koji je došao Glovo. Aplikacija već ima milijune korisnika u svijetu, a preko njih je moguće naručiti doista sve što mogu staviti na skuter ili na bicikl. Naravno, prioritet su im restorani partneri, od kojih mnogi nemaju klasičnu dostavu. Upravo je krenula i suradnja s McDonaldsom pa je odsad u Zagrebu moguće naručiti i "mekiće" preko Glova. Registracijom na link odmah ćete dobiti 40 kuna za trošenje, a svaki put kad se netko od vaših prijatelja registrira preko vas i naruči, dobit ćete još toliko. Postoji donji limit za narudžbe uz besplatne kredite, ali svakako ćete moći što god želite s čak do 50% popusta. Primjerice narudžba vrijedna 80 kuna će vas stajati samo 40. Linkove možete dijeliti i sa ukućanima pa ćete neko vrijeme moći bez problema povoljno jesti iz narudžbe.

Možda vas zanima Ova aplikacija će ti otkriti koliko kalorija ima hrana u Lidlu, Konzumu, Mlinaru... Rubrika Life&style Life&style

Wolt

Wolt je također međunarodni servis za naručivanje hrane u Zagrebu, te također uključuje brojne restorane s visokom reputacijom i dobrom hranom koji nemaju klasičnu dostavu. Registracijom ćete odmah dobiti 30 kuna koje možete upotrijebiti za narudžbu, a vašim prijateljima također možete darovati isti iznos ako se registriraju preko vašeg linka. I vi ćete za svakog od njih dobiti po 30 kuna nakon njihove prve narudžbe. Wolt ima manji bonus iznos od Glova, ali prednost je što nemaju (ili barem nisu dosad imali) donji limit za narudžbu. To znači da uz Wolt možete jesti i piti besplatno ili samo uz koju kunu nadoplate.

PUTOVANJA

Za prijevozna sredstva do vaše omiljene destinacije ipak ne možemo ponuditi posebne bonuse ili besplatne kredite pri registraciji jer prijevoznici tek periodično nude razne promocije i akcije, ali možemo vam udijeliti nekoliko savjeta prilikom kupnje karata: 

  • Ukoliko putujete busom, svakako pratite Flixbus. Oni često nude velike popuste ili kupone za popuste za kupnju karata. Mi smo u prošloj velikoj akciji kupili 4 karte za Pariz za - 4 kune! Da, dobro ste pročitali. Svaka karta nas je koštala 1 kunu. 
  • Ako planirate putovati zrakoplovom, čekirajte Skyscanner.net. Tamo ćete najprije uloviti link za najpovoljniji let. Potom te iste datume provucite kroz momondo.de, momondo.be, monondo.nl i slične domene kako biste još dodatno spustili cijenu.
  • Ako želite putovati automobilom, BlaBlaCar se dosad pokazao kao izuzetno kvalitetna opcija. Radi se o platformi dijeljenja prijevoza, a u Hrvatskoj ju dosta ljudi koristi. Možete povoljno putovati po Hrvatskoj ali i po cijeloj Europi. Naravno, prije nego prihvatite prijevoz, pročitajte ocjene koje je dobio taj vozač. Dobit ćete jasnu sliku s kim se vozite. 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0