Life&style

Ova aplikacija će ti otkriti koliko kalorija ima hrana u Lidlu, Konzumu, Mlinaru...

  • My Fitness Pal je aplikacija za vježbanje, ali pomoću nje možeš saznati i koliko kalorija ima pojedina hrana, a i koji su joj sastojci
  • Najveća je fora što to čini i s proizvodima iz naših trgovina
  • Postupak: ili očitaš barkod ili upišeš npr. "tuna sendvič iz Dubravice"

Još jedna u nizu aplikacija za vježbanje, My Fitness Pal nam je za oko zapela baš zbog toga što gdje god da se nalaziš i što god da jedeš informaciju o kalorijskoj vrijednosti možeš dobiti pomoću aplikacije - bilo da hranu kupuješ u pekarama poput Dubravice ili Mlinara ili u nekom od trgovačkih centara kao što su Lidl, Kaufland, Konzum... Što je vrlo korisno ako paziš na kilograme ili pokušavaš smršaviti. Također, ako ti je važno i što unosiš u tijelo, dobrodošli su i podaci o sastavu pojedine hrane.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Skeniraš tako, na primjer, barkod konfleksa, a na ekranu će se ispisati tablica nutrijenata koje sadrži. Sve proizvode koje kupiš u trgovini možeš skenirati, a ako posjetiš pekaru ili neko mjesto gdje namirnica nema bakod, u tražilicu možeš upisati "tuna sendvič Dubravica" ili "riža 50 grama i pečeno meso u Nokturno restoranu" i izbacit će koliko kalorija jelo sadržo i koliko još smiješ unijeti taj dan. Znači gdje god da se nalaziš i što god namjeravaš jeesti, aplikacija će sve izračunati.

Možda vas zanima Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Life&style Life&style

Aplikacija My Fitness Pal dostupna je na svim mobitelima, neovisno je li to android ili Iphone i besplatna je. Na početku treba unijeti kilažu i visinu te si zadati cilj - koliko kilograma želiš tjedno dobiti ili izgubiti pa će ti prema tome aplikacija odredi koliko kalorija na dan trebaš unositi. Pratit će svaki tvoj obrok iz dana u dan, a tvoje je samo da upisuješ namirnice koje konzumiraš. Ako jedan dan uneseš više kalorija nego što bi trebala, to će napisati, tako da sljedeći pripaziš i pojedeš manje. Zaboraviš li unijeti što si pojela za ručak ili večeru, postoji podsjetnik koji će te upozoriti na to.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Bijele traperice: 5 outfita koji će te uvjeriti da ih se isplati imati u ormaru Rubrika Moda Moda

Ali zdravlje nije samo brojanje kalorija. Ako već skineš aplikaciju za vježbanje... Možda da se dogovoriš s frendicom, pa zajedno krenete u zdrav život koji podrazumijeva i više kretanja? Ova aplikacija stvarno je odlična, a na tebi je da je instaliraš. Nije ništa komplicirano i neće ti oduzeti puno vremena, a donijet će dobro tebi i tvome tijelu. 

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0