Sad će sezona! Ovo malo ljetno voće topi masnoću na veliko

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Ljeti voliš uživati u odmoru i hrani, ali strahuješ hoćeš li se nadebljati?
  • Zato ti predlažemo da se zasladiš pitom od crnog ribiza
  • Pokazat ćemo ti zašto je to voće dobro ako želiš zadržati vitku liniju

Ribiz uspijeva samo dva mjeseca godišnje i pun je vitamina, antioksidansa te tvari koje sprječavaju upale. Istovremeno je sladak i kiseo: ribiz! Međutim, moraš biti brza – jer ovo voće dozrijeva samo u srpnju i kolovozu. Isplati se čekati – osobito je crni ribiz ubojica masnoće i supervoće u jednome. Sadrži antocijanin, tvar koja je zaslužna za crnu boju te ima antiupalno djelovanje. Ta tvar također štiti krvožilni sustav od bolesti te općenito organizam od nastanka raka. 

Life&style Ovo voće nikako ne bi smjela jesti za vrijeme menstruacije jer ćeš obilnije krvariti

Ali, to nije sve! Mala vitaminska bomba igra važnu ulogu za sportaše. Potiče regeneraciju te štiti od bolova u mišićima. Bobice sadrže puno vitamina C te štite naše stanice od slobodnih radikala i jačaju imunitet. 

Potiče izgaranje masnoća 

Ribiz je pravi ubojica masnoća! Na 100 grama bobica dolazi 189 miligrama vitamina C - bez kojeg tijelo ne može proizvesti noradrenalin. A noradrenalin pomaže otopiti masnoću iz masnih stanica. Za izgaranje masnoća u mišićima potreban je L-Carnitin, čija proizvodnja također ovisi o vitaminu C.
Kao da sve to nije dovoljno, ove čudesne bobice sadrže još i bitne mineralne tvari poput magnezija, željeza i kalija – koje također pozitivno djeluju na izgaranje masnoća. 

Zdrave navike Jedeš voće navečer? Postoji jako dobar razlog zašto bi trebala prestati

Posjeti Miss7.24sata.hr