Počeo je MasterChef, a uz poznato lice Stjepana Vukadina, u žiriju su dva nova chefa. Što znamo o njima?
- Počela je nova, sedma po redu sezona jedne od najgledanijih kulinarskih natjecateljskih emisija, MasterChef. Nova sezona donosi nova lica i u žiriju
- Već četvrtu godinu za redom, Stjepanu Vukadinu jedan je od triju članova žirija, a uz njega o budućnosti kandidata u emisiji odlučuju i Goran Kočiš i Mario Mihelj
- MasterChef svjetski je poznat show, za sudjelovanje u sedmoj sezoni prijavilo se više od 2000 kandidata, a samo njih 24 će se boriti za titulu MasterChefa
- Pročitaj više: Jamie Oliver dobio je veliku, ali najslađu konkurenciju, njegov sin Buddy napisao je svoju prvu kuharicu
Kiša i ružno vrijeme znače i manje vremena u prirodi, a više u domu. Samim time, gledanje televizije u večernjim satima postaje jedan od omiljenih načina razbibrige. Jučer, 15. rujna, započela je nova, sedma sezona popularnog kulinarskog showa - MasterChef. I dok su scenarij i pravila jednaka kao dosad, natjecatelji pokušavaju zadiviti žiri svojim kulinarskim umijećem i osvojiti MasterChef trofej te titulu novog MasterChefa Hrvatske, žiri koji ocjenjuje kandidate se promijenio.
Uz dobro poznato ime već četvrtu sezonu, chefa Stjepana Vukadina, od sada će o sudbinama kandidata odlučivati i chef Goran Kočiš i chef Mario Mihelj. Obojica su promijenila Hrvatsku gastronomsku scenu, svatko na svoj način.
Goran Kočiš jedan je od najpoznatijih i najcjenjenijih chefova u Hrvatskoj, a zaslužan je i za prvu Michelinovu zvjezdicu u kontinentalnoj Hrvatskoj. Renomirani chef je veliki dio svoje karijere na početku proveo u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj gdje je brusio zanat, a zatim se vratio u Hrvatsku, točnije u Zagreb. Rođeni Slavonac bio je zaslužan za ukusnu hranu u restoranima Dubravkin put i Bistro Apetit, a bio je i jedan je od pokretača restorana Noel.
Upravo je chef Kočiš zaslužan za Michelinovu zvjezdicu koju je Noel dobio 2019. godine. Sada se vratio u Slavoniju te radi kao chef kuhinje hotela Waldinger u Osijeku. Njegovo široko znanje i iskustvo pomoći će kandidatima MasterChefa da izbruse kulinarske vještine i shvate koliko je važno pripaziti na svaki, čak i najmanji detalj.
Mario Mihelj poznat je u Hrvatskoj kao "šaptač steakovima", a s obzirom na to da trenutno radi kao izvršni chef u restoranima El Toro i Maredo, vidljivo je da je podigao ljestvicu zagrebačke steak scene na višu razinu. Tijekom karijere radio je u brojnim poznatim restoranima, od kojih su neki s godinama dobili Michelinovu zvjezdicu, poput restorana Gilles Dubrovnik, u kojem je stjecao znanje o fine diningu. Također, chef Mihelj je radio i u restoranima koji imaju Michelinovu preporuku, a to su Dubravkin put, Mundoaka i El Toro. Ipak, znamo da bez dobre osnove i temelja u svemu, pa tako i u kulinarskom svijetu, nema napretka, a chef Mihelj svoje je znanje na početku stjecao u tradicionalnom restoranu Šestinski Lagvić. Sigurni smo da će tijekom MasterChefa kandidatima dati znanje potrebno za pripremu raznih jela s naglaskom na mesne specijalitete.
Za sudjelovanje u sedmoj sezoni MasterChefa prijavilo se nešto više od dvije tisuće ljudi, a samo njih 24 će se natjecati za MasterChef pehar i titulu Masterchefa Hrvatske. Tijekom njihovog putovanja, kandidati će učiti gastronomske trikove i tajne od čak 20-ak cijenjenih chefova koji će se pojaviti kao gosti kroz 60 emisija sedme sezone MasterChefa. Neka igre započnu - puno sreće želimo kandidatima. Ne sumnjamo da ćemo i mi kao gledatelji naučiti neki novi kulinarski i gastronomski trik.