Life&style

Jamie Oliver dobio je veliku, ali najslađu konkurenciju, njegov sin Buddy napisao je svoju prvu kuharicu

  • Svjetski poznati chef Jamie Oliver u našim je životima već više od 20 godina kada smo ga upoznali kao 24-godišnjeg dečka u kulinarskoj emisiji 'Goli kuhar'
  • Jamie je svoju slavu do danas održao zahvaljujući svojim brzim, a ukusnim i nutritivnim receptima u kojima može uživati cijela obitelj, pa čak i, često izbirljiva, djeca
  • No, čini se da je sada, u svojim 50-ima, dobio opasnu konkurenciju i to unutar obitelji. Naime, njegov je sin Buddy izbacio svoju prvu kuharicu 

Jamie Olivera upoznali smo još davne 1999. godine kada se na malim ekranima pojavio u kulinarskoj emisiji 'The Naked Chef', odnosno 'Goli kuhar'. Jamie tada bio dečko od jedva 25 godina i nitko tada nije niti slutio da ćemo ga, u idućih 25 godina, toliko zavoljeti. U tih 25 godina, odnosno do danas, Jamie je itekako odrastao, naučio nas mnogočemu kada je kuhanje u pitanju, osobito brzim, ukusnim i zdravim receptima, a u privatnom se životu oženio i postao otac petero djece koja su se često pojavljivala i u brojnim epizodama njegovih emisija. 

Upravo jedno od tih petero djece, točnije sin Buddy Bear Oliver, Jamieju je nedavno postao kulinarska konkurencija. Naime, 13-godišnji Buddy je krenuo očevim stopama i svoju ljubav prema hrani i kuhanju pretočio u svoju prvu kuharicu. Razdragani i ponosni otac Jamie time se pohvalio i na svom Instagramu. 

Jamie je u svojoj dirljivoj objavi napisao kako je Buddy od najranijih dana u kuhinji bio kao njegova sjena i da ga je, kao oca koji kuha, velikom radošću ispunjavalo to što je baš on bio dio Buddyjevog procesa učenja novih vještina i kuhanja novih jela. Dodao je i da je to što je Buddy, sa svojih 13 godina, napravio vlastitu kuharicu, dokaz da nikada ne možemo reći da smo premladi da bismo napravili izvanredne stvari. 

 | Autor: Instagram @jamieoliver Instagram @jamieoliver

Buddyjeva kuharica naziva 'Let's Cook' namijenjena je djeci, odnosno sadrži recepte koje sva djeca provjereno vole. Tako u njoj možemo pronaći više od 60 jednostavnih, ali zdravih recepata za jela kao što su špageti s mesnim okruglicama, razne pizze s povrćem, pohani kruh s voćem, brownieji i slično, a koji su, zapravo, odlični i za cijelu obitelj. Naravno, svako od ovih jela je iznimno jednostavno za pripremu, osobito s mališanima koji su, baš poput Buddyja, svojim roditeljima sjena u kuhinji. 

 | Autor: Amazon Amazon Foto: Amazon, Let's cook kuharica, 23,67 eura

Buddyjeva kuharica dostupna je i u Hrvatskoj i to preko Amazona, a cijena joj iznosi 23,67 eura za čvrste korice dok je verzija za kindle nešto povoljnija, odnosno cijena joj iznosi 11,82 eura. 

Photo: Instagram @jamieoliver

Komentari 0