Life&style
El Toro sushi

Uz novi jesensko-zimski meni El Toro je predstavio je i novitet, sushi. Na južnoamerički način

  • El Toro restaurant&bar i chef Mario Mihelj sinonim su dobrog ića i pića u Zagrebu, ali i šire  
  • El Toro je predstavio jesensko-zimski meni uz hvale vrijedan novitet, prefini sushi
  • Otkrit ćemo ti o kakvim se maštovitim i originalnim jelima radi te što, osim ića i pića, danas nudi El Toro 

Premda je El Toro restaurant&bar fokusiran, naravno, na hranu, zabava u El Toru je odnedavno konceptualno promijenjena, pa tako u El Toru možeš uživati u urbanom gastro entertainmentu - od srijede do subote navećer DJ pušta lagani afro beat. 

Možda vas zanima U skrivenom šumarku, među stoljetnim borovima, otkrili smo jedan od najslađih restorana u Zagrebu Rubrika Life&style Life&style

Što se tiče menija, El Toro je poznat po sezonskim menijima u kojima koriste sezonske namirnice. Tako je u jesensko-zimskom meniju svoje mjesto našla i patka s južnoameričkim amazonskim štihom, janjetina na kremi od cikle koja je pečena na kavi iz Kolumbije, ali i tradicionalno kubansko kućno jelo - pile koje je napravljeno s rižom i crnih grahom, začinjeno s puno agruma. 

 | Autor: PR El Toro PR El Toro

Najveća novost u El Toru svakako je uvođenje sushija na meni. Sushi savršeno nadopunjuje El Torov koncept mjesta koje nudi zaista sve potrebno za ugodno večernje druženje ili vrhunski ručak. Sada na jednom mjestu možeš uživati u vrhunskom sushiju, tacosima, raznim kreativnim jelima, ali i steakovima, a sve to uz ugodnu atmosferu i urbanu glazbu. 

 | Autor: PR El Toro PR El Toro  | Autor: PR El Toro PR El Toro

U El Toru naglasak stavljaju na nikkei sushi, s obzirom da je El Toro i dalje njeguje svoj južnoamerički koncept, a da je nikkei kuhinja kombinacija peruanskih namirnica i začina pripremljenih japanskom tehnikom, ovaj se sushi savršeno uklapa u El Torovu ponudu. Naravno, za one željne klasike, tu su i klasične hosomaki i uramaki rolice te odličan sashimi i nigiri na kojem najbolje dolazi do izražaja kvaliteta namirnice i ribe koja se poslužuje u El Toru. Za sushi je zaslužan chef Rene Cehman koji je svoju karijeru gradio u Timeu i Takenoku.

 | Autor: PR El Toro PR El Toro

„U novom meniju koji prati osvježen koncept, iskombinirali smo neke tehnike i namirnice koje dolaze iz Južne Amerike i spojili ih u novu rapsodiju okusa i mirisa. Ove godine bih naglasio kako sam vrlo ponosan na svoj tim koji je osmislio jela. Naime, ovaj smo meni napravili tako da sam im zadao smjernice, okuse i dao namirnice, a od njih sam očekivao konkretna jela koja sam na kraju ispolirao i doveo do finalne razine. Tako da ovo što je dospjelo na meni u potpunosti timski rad“, objašnjava chef Mario Mihelj

 | Autor: PR El Toro PR El Toro

 | Autor: PR El Toro PR El Toro

Od novih predjela tu su tacos hobotnica s kukuruzom i povrćem, vege tacos s mangom i grahom, gusta juha od poriluka, hrskave polpete od hobotnice s kremom od limuna i celera i kiselim povrćem i salata od marinirane ribe. Od glavnih jela na novom meniju se nalazi sous vide odrezak celera na žaru sa consomeom od celera i brunoiseom od granny smith jabuke, zatim već spomenuto kubansko pile, rolice od brancina s aromatičnim pireom od krumpira i bilja te marmeladom od cherry rajčice i zelenom chermoulom, dry aged pačja prsa s ghee maslacem, kečapom od gljiva, kraljevskim bukovačama, salsom od khaki jabuke i kremom od mladog špinata, zatim aromatični janjeći file pečen na žaru s hrskavim kukuruzom, šparogama i špinatom iz woka, na kremi od celera i limuna, tu je i španjolska calderata, odnosno pikantni brodet s kozicama i lignjama s pikantnom šalšom i kremom od kukuruza šećerca. 

 | Autor: PR El Toro PR El Toro

 | Autor: PR El Toro PR El Toro

Osim novih atraktivnih jela i vrhunskog sushija, novitet u El toru je i veliki izbor vina na čaše, naime čak 95 posto vinske karte može ići na čaše. 

Možda vas zanima Što ćemo jesti na Fuliranju: 10 kućica predstavilo specijalitete, od crvenih sarmica do džina s bijelom čokoladom Rubrika Life&style Life&style
Photo: PR El Toro

Komentari 0