- Već slavno Fuliranje za vrijeme Adventa u Zagrebu vraća se bogatije nego ikada
- Ove godine će Fuliranje biti na dva mjesta u Zagrebu: FOOLING AROUND by Fuliranje na terasi Oleandar hotela Esplanade, te Fuliranje Strossmayerovu trgu.
- Deset kućica u kojima se stvara gastronomska čarolija, predstavili su jučer svoja jela i pokazali zašto su mjesto koje ne smijo zaobići
Jučer je u Zagrebu na terasi hotela Esplanade bilo jako veselo te su mnogi okupljeni sretnici imali priliku razmaziti svoja nepca slasnim ićem i pićem. Naime, poznati hrvatski chefovi predstavili su jedinstvenu gastro ponudu FOOLING AROUND by Fuliranje adventskog događaja.
Zagrebački hotel Esplanade by Ana Grgić Tomić predstavio je svoju ponudu počevši s legendarnim štruklima zapečenim u finom vrhnju. Velika poslastica bili su prženi repovi crvenih kozica u kadaifu s kimchijem i kremom od batata. Glavna Esplanadina slastičarka i trostruka prvakinja u slastičarstvu Mirjana Špoljar podijelila je s novinarima aromatičnu crème brûlée kremu s hrskavim crumbleom od speculaasa te topli bread and butter pudding s lješnjacima i čokoladom uz kremu od vanilije.
Vruće napitke poput gina s dodatkom đumbira i meda, božićnog punča s okusima cimeta i ruma te interesantnog šumskog koktela s dodatkom bundeve, kestena i vrganja pripremio je poznati koktel majstor Vjenceslav Madić 'Kishoni'.
Beg’s Plant Based Street Food je predstavio Beg's Purple Haze - prve plant based sarmice u ljubičastom zelju s kremom od krumpira, koje je moguće probati po prvi put u Hrvatskoj i to jedino na njegovoj kućici u sklopu ovoga događanja.
THE MEAT by Nenad Komes predstavio je najbolje meso u Hrvatskoj u obliku Dry Aged 60 beef burgera, Pulled pork BBQ sendviča te domaće dimljene roštilj kobasice.
Kultni zagrebački restoran Balon prezentirao je jedinstvene rolice s patkom, jelo koje je izmišljeno i zamišljeno isključivo za FOOLING AROUND a također predstavljen je sendvič s poznatim Balonovim bečkim odreskom u pročišćenom maslacu, gelom od brusnica i limunom. Balon je predstavio i ostatak svoje ponude, poput Pork belly sendviča, gulaša od hobotnice i njoki na mediteranski za grijanje u ovo zimsko doba.
Res TAČ je predstavio svoje poznate ćevape te Adventsku kobasu čijom kupnjom posjetitelji sudjeluju u akciji “Božić svima” i time osiguravaju topli obrok za potrebite na Božić u suradnji s pučkim kuhinjama i Podravkom.
Jedan od najboljih hrvatskih chefova s dvije Michelinove zvjezdice u dva različita restorana Deni Srdoč (NEBO by Deni Srdoč) pripremio je Chicken pita bread, ljutkaste pržene krumpiriće s češnjakom i vlascem, kao i pržene krumpiriće sa sirom.
“Taika” je pripremio izvrstan "Salmon Roll" u brioche pecivu uz creme fraiche i vlasac, kao i ukusne "Crispy COD balls", odnosno jedinstvene okruglice od bakalara u panko mrvicama sa začinima.
INSTITUT ZA KOBASICE by Mate Janković pripremili su poznate Frankfurterke, Kranjske sa sirom, Debrecinke i Bavarske. Posebno jelo je Turkey wurst, pureća kobasica s francuskom salatom.
GINgle Bells predstavio je svoje poznate Gingle Bells zimske hitove u kombinaciji s najboljim svjetskim džinom - kuhani džin i bijeli džin (bijela čokolada) s jedinstvenim okusom Old Pilot’s džina.
Inače, ovogodišnji FOOLING AROUND by Fuliranje humanitarna akcija zaklade Marina Čilića u suradnji s tvrtkom Samsung. Prikupljaju se sredstva kojima će se osigurati stipendije za petu generaciju stipendista. Kroz projekt stipendija, mladi sportaši i klasični glazbenici dobivaju podršku za nabavu sportske/glazbene opreme i odlaske na natjecanja, a donatori će dobiti kuglice s lopticama koje su potpisali naši vrhunski sportaši.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.