Pečena piletina na krumpiru s limunom i maslacom - po receptu Chrissy Teigen
- Voditeljica i bivša manekenka Chrissy Teigen izdala je kuharicu, ali i liniju posuđa te je postala pravi foodie
- Osim što nas na Twitteru i Instagramu svakodnevno zabavlja s obiteljskim situacijama, također imamo priliku gledati i kako priprema ukusnu hranu
- Na svojoj internetskoj stranici, Chrissy dijeli zanimljive recepte, a za oko nam je zapeo recept za ukusnu piletinu
Mnogo puta znamo pronaći neki recept iz kojeg stoje poznate osobe, no čini nam se prekompliciran za napraviti. To nije slučaj kad su u pitanju recepti poznate voditeljice i bivše manekenke Chrissy Teigen, koja je mnogima poznatija i kao supruga pjevača Johna Legenda. Chrissy svakodnevno na svom Instagramu objavljuje storyje iz kuhinje kako priprema ukusnu hranu, a većina se može pronaći u kuharici ''Cravings: Hungry for More'' koju je izdala prošle godine. Osim kuharice, ima i svoju liniju posuđa te web stranicu na kojoj se mogu pronaći recepti.
Recept za pečenu piletinu s maslacem i začinima uz dodatak krumpira nas je osvojio na prvu, a vjerujemo da će i tebe. U nastavku ti donosimo što ti je sve potrebno te cijeli proces pripreme. Za samu pripremu ti je potrebno svega deset minuta i točno sat vremena za pečenje na oko 70 stupnjeva.
Sastojci:
- 1 komad omekšanog maslaca (ne otopljenog!)
- 2 žlice sitno sjeckanog češnjaka
- pola žlice soli (+ još soli za kasnije)
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 limun
- 4 komada piletine s kožom (može i batak)
- crni papar
- 700 grama malog crvenog krumpira
- maslinovo ulje po želji
Postupak:
1. U zdjeli pomiješaj maslac, češnjak, peršin i sol. Smjesi dodaj limunovu koricu te dobro promiješaj dok se sve ne sjedini. Također, istisni i pola limuna, samo pazi da ti ne upadnu koštice.
2. Komade piletine osuši papirnatim ručnikom te ih dobro začini s paprom i soli te ostavi da odstoje.
3. Operi, osuši i nareži krumpir na ploške, samo pazi da ne budu pretanki. Idealna je srednja debljina.
4. Uzmi 2 velike žlice maslaca pomiješanog sa začinima i raširi ga po cijeloj posudi u kojoj ćeš peći.
5. Na maslac u posudi poredaj krumpir u krug tako da se preklapaju te ih začini sa soli, paprom, a možeš po želji dodati i maslinovog ulja.
6. Na krumpir stavi komade piletine koje ćeš zatim premazati ostatkom maslaca i začina te ćeš za kraj na svaki komad piletine staviti komad limuna.
7. Posudu ubaci u pećnicu na jedan sat dok piletina ne dobije lijepu zlatnu boju te dok krumpir ne porumeni i ne dobije hrskavu koricu. Temperatura pećnice mora biti oko 70 stupnjeva kako bi se to dogodilo, a ne moraš ju otvarati više od jednom ili dvaput. Kad to napraviš, nagni posudu, a ulje to jest otopljeni maslac žlicom prelij preko krumpira i mesa.
Kao što si se i sama mogla uvjeriti, recept je jednostavan, a konačni rezultat je veoma ukusan.