Life&style

#ženeujavnomprostoru - žene na Twitteru masovno objavljuju priče o seksualnom nasilju koje su doživjele

  • #ženeujavnom prostoru još je jedna platforma na kojoj žene iznose svoja iskustva o seksualnom zlostavljanju
  • Broj njihovih priča na Twitteru nezaustavljivo raste  iz minute u minutu - svaka od nas ima što za podijeliti
  • Iza svega stoji aktivistica i novinarka Marinella Matejčić, a ovo je još jedan hvalevrijedan način podizanja svijesti o seksualnom nasilju nad ženama

Pokrenuta je još jedna lavina. Kao prije nekoliko mjeseci kad je Nana Nadarević na svom Instagram profilu počela objavljivati iskustva iz prve ruke koje su joj slale žene o doživljenom seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju, sad se to događa na Twitteru. Po heshtagom #ženeujavnomprostoru iste i slične priče ponovno dijele naše žene. Ništa manje strašne i ništa manje uznemiravajuće. Kako bi i bile? ništa se u društvu ne može promijeniti tako brzo. Jedino što je novost jest da žene sve otvorenije i sve glasnije progovaraju o seksualnom zlostavljanju kojem su svakodnevno izložene. I to je veliki korak naprijed. 

Iza svega stoji aktivistica i freelance novinarka Marinella Matejčić iz Udruge za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter iz Rijeke koja je pozvala žene da podijele svoja iskustva na Twitteru nakon što je pročitala objavu Riječanke Marije Trcol koja je opisala kako je grupa muškaraca bila zbog tetovaža koje ima izuzetno vulgarna prema njoj. Naravno, cilj je osvijestiti (još jednom!) problem seksualnog nasilja nad ženama. 

Možda vas zanima Zauvijek pozdravi grudice! Evo kako će tvoja maskara uvijek izgledati savršeno Rubrika Beauty Beauty

Njihovih priča opet ima more, doista zastrašujućih i nećemo reći nevjerojatnih jer ako ste ženskog spola vrlo je vjerojatno da ćete nešto od širokog dijapazona seksualnog zlostavljanja (neumjesno ponašanje kolega, seksualne ucjene šefa, dobacivanje na ulici, trljanje nekog tipa u tramvaju ili pokazivanje u parku, seksualne ponude... nastavi sama niz) doživjeti tijekom života i to više puta. Pročitaj samo neka od iskustva žena koje su se javile i svakako posjeti tweeter #ženeujavnom prostoru. I svakako napiši što o tome misliš ili podijeli i svoje iskustvo.

 

Photo: None

Komentari 0