Ovo je osam slavnih uloga koje je Leonardo DiCaprio odbio, pitamo se kako bi on izgledao u njima

Pixsell/ABACA
Vidi originalni članak
  • Leonardo DiCaprio jedan je od najvećih glumaca današnjice, a jednako impresivna kao i lista njegovih najpoznatijih uloga, lista je filmova u kojima je odbio glumiti
  • Christian Bale našalio se kako mnogi glumci, pa tako i on sam, karijere duguju Leonardu jer su uloge u filmovima koji su ih proslavili dobili samo zato što ih je on prije toga odbio
  • Iako je zanimljivo razmišljati kako bi ovi filmovi izgledali da je Leonardo prihvatio uloge, možda se u tom slučaju ne bi dogodila neka druga ostvarenja koja su obilježila njegovu karijeru
  • Pročitaj više: Uskoro ćemo gledati Leonarda di Caprija u novom Scorseseovom remek-djelu, izašao je i trailer

Iako nerijetko novinske stupce puni svojim ljubavnim životom, Leonardo DiCaprio je prije svega fantastičan glumac. Usudila bih se reći da je jedan od najvećih glumaca našeg vremena koji svojim izvedbama oduševljava još od prvih glumačkih uloga kao na primjer one prve značajnije u filmu 'Što muči Gilberta Grapea' u kojem je uz Johnnyja Deppa briljirao kada je imao svega 19 godina. 'Titanik', 'Uhvati me ako možeš', 'Avijatičar', 'Vuk s Wall Streeta' i 'Otok Shutter' samo su neki od vrhunskih naslova u kojima je glumio glavne uloge, no iako je lista filmova u kojima je glumio impresivna i duga, duga je i lista velikih projekata koje je odbio.

Štoviše, u nedavnom intervjuu za 'GQ', Christian Bale se našalio da mnogi glumci, pa tako i on, duguju svoje karijere Leonardu DiCapriju jer su uloge koje su ih proslavile dobili samo zato što ih je Leo odbio. "Do danas, bilo koja uloga koju bilo tko dobije, to je samo zato što ju je prethodno Leonardo odbio... Dakle, hvala ti, Leo, jer doslovno, on može birati sve što radi. I dobro za njega, on je fenomenalan", komentirao je Christian. A kad smo kod uloga koje je odbio, ovo su samo neke od njih!

Patrick Bateman, Američki psiho

via GIPHY

Leonardo DiCaprio odbio je glavnu ulogu Patricka Batemana u filmu 'Američki psiho', unatoč tome što je studio bio uporan u tome da upravo on glumi tu ulogu. Zapravo, toliko su ga željeli da je, kada je redateljica Mary Harron dovršila scenarij i ulogu dodijelila Christianu Baleu, studio umjesto njega odabrao Leonarda, a Mary Harron izbacio iz redateljske uloge. DiCaprio je na kraju odbio ulogu nakon sukoba s novim redateljem, a Mary je vraćena na posao.

Dodijelila je Christianu glavnu ulogu kako je i htjela, a upravo je ona postala jedna od najpoznatijih i najbriljantnijih koje je ikada glumio. Neki obožavatelji filma čak vjeruju da je Christian spasio film od mekšeg pristupa koji se lako mogao dogoditi s Leonardom u glavnoj ulozi.

Stars Od DiCaprijevih bivših nismo čuli ružnu riječ o njemu, jesu li sve djevojke pod ugovorom?

Max, Hokus-Pokus

via GIPHY

Leonardo je 2014. za 'Variety' rekao da je odbio iznimno visoku ponudu da glumi Maxa u 'Hokusu-Pokusu' kako bi umjesto toga dobio šansu za ulogu u 'Što muči Gilberta Grapea', iako za nju još nije bio ni na audiciji, a kamoli je dobio. Inače, 'Hokus-Pokus' je zaradio 45,4 milijuna dolara na blagajnama kada je izašao 1993. i tada se činilo da je Leonardo požalio što je odustao od uloge. "Ne znam odakle mi, dovraga, hrabrosti", komentirao je kasnije. 

Peter Parker, Spider-Man

via GIPHY

Leonarda su kontaktirali oko uloge Petera Parkera u filmu 'Spider-Man', ali je on odbio priliku za ulogu rekavši da jednostavno još nije spreman obući odijelo. Uloga je na kraju pripala njegovom prijatelju Tobeyu McGuireu, a što je bio veliki poticaj njegovoj karijeri. Leonardo je rekao da nije isključio mogućnost da jednog dana doista glumi superheroja, ali zasad još nije prihvatio ulogu ni za jednog od njih.

Robin, Batman zauvijek

via GIPHY

Leonardo je odustao i od uloge Robina u filmu 'Batman zauvijek' iz 1995. Iako je istaknuo da je Joel Schumacher talentiran redatelj, nikada se nije pojavio na audiciji za tu ulogu jer, baš kao i za ulogu u 'Spider-Manu', još nije osjećao da je spreman za tako nešto. Uloga je umjesto toga pripala Chrisu O'Donellu, a Leonardo je te godine odlučio glumiti u tri manja filma, 'Dnevniku košarkaša', 'Revolverašima' i 'Potpunoj pomrčini'. 

Neo, Matrix

via GIPHY

Keanu Reeves dobio je ulogu Nea u 'Matrixu', ali tek nakon što je Leonardo DiCaprio propustio svoju priliku. Uloga je ponuđena i drugim velikim imenima poput Brada Pitta, Sandre Bullock i Willa Smitha, a Leonardo je kao razlog obijanja ove uloge naveo da nije želio raditi još jedan film s vizualnim efektima tako kratko nakon 'Titanika'. Ovaj je film na kraju na kino blagajnama zaradio nevjerojatnih 467,2 milijuna dolara.

Anakin Skywalker, Ratovi zvijezda: Ratovi klonova

via GIPHY

Iako je Leonardo DiCaprio priznao da je sjedio na sastanku s Georgeom Lucasom kako bi razgovarali o ulozi odraslog Anakina Skywalkera u filmu 'Ratovi zvijezda: Ratovi klonova', rekao je da jednostavno nije bio zainteresiran za tu ulogu. Uloga je umjesto toga pripala glumcu u usponu Haydenu Christensenu, a te je godine Leonardo odlučio prihvatiti uloge u Spielbergovom filmu 'Uhvati me ako možeš' i Scorseseovom 'Bande New Yorka'.

Stars Leonardo DiCaprio hodao je s nekim od najljepših žena na svijetu - je li prekidao po istoj formuli?

Tom Ripley, Talentirani gospodin Ripley

via GIFER

Leonardo DiCaprio bio je kontaktiran i glede uloge Toma Ripleya u filmu Anthonyja Minghelle 'Talentirani gospodin Ripley', temeljenom na knjizi Patricie Highsmith iz 1995. godine. Umjesto njemu, uloga je pripala Mattu Damonu jer je Leonardo odlučio ulogu odbiti i umjesto toga glumiti u filmu 'Žal' redatelja Dannyja Boylea. 'Talentirani gospodin Ripley' kasnije je nominiran za pet Oscara i k tome je zaradio 128,8 milijuna dolara na kino blagajnama.

Steve Jobs, Steve Jobs

via GIPHY

Leonarda DiCaprija mnogi su vidjeli kao najbolju opciju za ulogu Stevea Jobsa u biografskom filmu temeljenom na romanu Waltera Isaacsona iz 2014. Međutim, 'The Hollywood Reporter' je tada izvijestio da "nakon što DiCaprio završi 'Povratnika'... planira uzeti dulju pauzu od glume." Inače, i sam je Leonardo priznao za 'Wired' da je svaki dan ovog filma bio težak. "Bio je to najteži film koji sam ikada napravio", rekao je, a njegova odluka da napravi pauzu od glume otvorila je vrata Michaelu Fassbenderu koji je u konačnici i prihvatio ulogu, a film je objavljen iste godine kada i 'Povratnik' za kojeg je Leonardo napokon nagrađen odavna zasluženim Oscarom.

Posjeti Miss7.24sata.hr