Stars

Christian Bale otkriva zašto gotovo svaki glumac u Hollywoodu svoju karijeru duguje Leonardu DiCapriju

  • Christian Bale zvijezda je novog filma 'Amsterdam' kojeg ćemo od 13. listopada moći gledati u Cinestar kinima
  • Povodom promocije filma, Bale je dao veliki intervju za časopis GQ u kojemu je iskreno progovorio o svojim glumačkim počecima 
  • Između mnogih zanimljivih informacija, otkrio je kako on i većina holivudskih glumaca svoje uloge duguje Leonardu Dicapriu - evo i zašto

Dok je promovirao svoj novi film, 'Amsterdam', Christian Bale je sudjelovao u podužem intervjuu za magazin GQ u kojem je govorio o svojim ranim glumačkim danima i kako je na profesiju gledao uglavnom kao na sredstvo da spriječi gubitak obiteljske kuće nakon što mu se otac razbolio. Ta je financijska ambicija bila prisutna u vrijeme kada je dobio svoju kultnu ulogu u filmu 'American Psycho', koju je dobio samo zato što je bio spreman raditi za minimalnu plaću.

Tijekom intervjua novinar Zach Baron primijetio je da je Leonardo DiCaprio nakratko izabran za ulogu Patricka Batemena, ali je na kraju odustao od uloge. Baron je zatim pitao Balea je li istina da je izgubio najmanje pet uloga radi DiCaprija samo u 90-ima, uključujući Titanic. Christian Bale, jedan od najvećih glumaca Hollywooda koji iza sebe ima zavidnu karijeru i Oscara, otkrio je kako svaki glumac živi od Leovih mrvica sa stola.

"Oh, stari! Nisam samo ja. Gledajte, do danas, bilo koja uloga koju bilo tko dobije, to je samo zato što ju je on prethodno odbio. Nije važno što vam tko govori. Nije važno koliki ste prijatelji s redateljima. Svi ti ljudi s kojima sam radio više puta, svi su prvo njemu ponudili svaku od tih uloga. Jedan od njih mi je to zapravo i rekao. Dakle, hvala ti, Leo, jer doslovno, on može birati sve što radi. I blago njemu, fenomenalan je. Ali pretpostavljam da gotovo svi u Hollywoodu slične dobi kao on duguju svoje karijere tome što on odustane od nekog projekta." otkrio je oskarovac nešto što zasigurno velika većina glumaca nikada ne bi.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Leonardo DiCaprio

Bale nikad nije osobno shvaćao gubitak uloge od DiCapria. "Znaš li koliko sam zahvalan što sam dobio bilo kakvu prokletu stvar?" rekao je Bale. “Mislim, ne mogu raditi ono što on radi. Ni ja ne bih želio eksponiranost koju on ima. I on to čini veličanstveno.”

Film 'Amsterdam' s Christianom Baleom moći ćemo gledati u CineStar kinima od 13. listopada. Film poznatog redatelja i scenarista Davida O. Russella okupio je najveća imena Hollywooda. Uz Balea (koji je možda i ovu ulogu dobio jer ju je DiCaprio odbio), tu su i imena poput Margot Robbie, Johna Davida Washingtona, Alessandra Nivola, Andree Riseborough, Anye Taylor-Joy, Chrisa Rocka, Matthiasa Schoenaertsa, Michaela Shannona, Mikea Myersa, Taylor Swift, Zoe Saldaña, Ramija Maleka i Roberta De Nira. Temeljen na političkoj zavjeri iz 1933. u Sjedinjenim Državama, 'Amsterdam' prati tri prijatelja — liječnika, medicinsku sestru i odvjetnika — koji su uhvaćeni u ubojstvu američkog senatora. 

 

 

Photo: Paramount Pictures

Komentari 0