Ovaj trik s domaćim sredstvom za čišćenje pećnice jednostavno je genijalan!

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Koliko puta si se našla u situaciji da ti je mučno očistiti pećnicu? 
  • Da, čišćenje pećnice doista spada među najmrskije kućne poslove
  • Međutim, s ovim genijalnim trikom tvoja će pećnica ponovno biti čista za samo 10 minuta! 

Jednom se nešto spravi u pećnici i već se vidi zagorjela masnoća. Ako se odmah ne odstrani, gorjet će kod svakog korištenja pećnice i onda će je biti još teže odstraniti. Međutim, po Internetu se dijeli trik koji ostatke u pećnici čisti u trenu…

via GIPHY

Evo što ti je potrebno za čišćenje pećnice 

Sve što ti je potrebno za ovaj trik su topla voda i tableta za perilicu posuđa. Dakle, uroni tabletu za pranje posuđa u perilici u toplu vodu i njome natrljaj vrata i unutrašnjost pećnice. Tabletu svako malo uranjaj u vodu te nanovo ribaj prljave površine. Primijetit ćeš kako se tableta lagano topi. Kad se i prljavština „otopi“, prebriši vlažnom krpom unutarnju stranu pećnice te otkloni ostatke. Iznenadit ćeš se koliko brzo ćeš očistiti pećnicu. 

Life&style Jaje na oko ti se uvijek zalijepi za tavu? Odsad više neće – s pomoću jednostavnog trika!

A ako imaš problema s čistoćom mikrovalne pećnice, otkrivamo ti jednostavan trik pomoću kojeg ćeš ju moći očistiti vrlo efikasno...

1. Uzmi posudu koja je prikladna za mikrovalnu pećnicu te stavi u nju dvije šalice vode (obične, iz pipe, ili pak destilirane ako želiš štreberski pristup) te dvije žlice  octa. 

2. Stavi posudu u mikrovalnu pećnicu te je ugrij na maksimalnoj temperaturi tako da tekućina zavrije. 

3. Ostavi mikrovalnu pećnicu zatvorenu barem tri minute kako bi nastala para imala dovoljno vremena da djeluje i „skine“ zasušenu prljavštinu. 

ZANIMLJIVO Genijalan trik za pranje rublja, a treba ti samo jedan - začin iz kuhinje!

4. Otvori mikrovalnu te izvadi posudu. Budi oprezna – posuda može biti još jako vruća! 

5. Spužvicom ili krpom prebriši cijelu unutrašnjost mikrovalne pećnice – i gotovo!  Miris octa brzo se povuče. Međutim, ako ti baš nikako ne odgovara, onda možeš alternativno stavit sok odi pola limuna u vodu. Kiselina citrusnog ploda funkcionira jednako kao i octena kiselina, a miris koji ostaje je osvježavajući. 
 

Posjeti Miss7.24sata.hr