Ovaj Nutella kolač ne može biti ukusniji i čokoladniji, a spravlja se brzo i lako
- Nutella u novom obliku, obliku kolača, san je svakog ljubitelja ovog slatkog namaza od lješnjaka
- Ovaj recept za Nutella kolač ne može biti čokoladniji od ovog
- Osim toga, ovaj Nutella kolač nevjerojatno je lako napraviti
Ako voliš Nutellu, vjerojatno najpopularniji namaz od lješnjaka na svijetu, svidjet će ti se ovaj Nutella kolač! Vrlo je sočan i ukusan, kao iz čokoladnog raja. Okus i tekstura su fantastični: podsjeća na križanac između čokoladnog kolača iz lima i Nutella browniesa. Osim toga, recept za ovaj sočan Nutella kolač je munjevito brz i jednostavan. Savršen je za početnike u pečenju ili kada nemaš puno vremena!
Recept za Nutella kolač
Sastojci:
Za tijesto:
• 100 g tamne čokolade, nasjeckane
• 200 g maslaca ili margarina, omekšanog
• 125 Nutelle
• 125 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 1 prstohvat soli
• 3 jaja
• 0,6 žličice praška za pecivo
• 150 g brašna
• 2 žlice mlijeka
Za glazuru:
• 50 g tamne čokolade, nasjeckane
• 125 g Nutelle
• šarene čokoladne mrvice za ukrašavanje
Priprema:
1. Pravokutni kalup (dužine oko 25 cm) obloži papirom za pečenje poprskaj sprejom za pečenje. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ili 160 ako je ventilatorska).
2. Oštrim nožem nasjeckaj 150 g tamne čokolade na komadiće. Ova količina je dovoljna i za smjesu i za glazuru.
3. Stavi maslac i Nutellu u zdjelu te miksaj dok ne postane glatko. Nastavi miksati maslac i postupno dodaj šećer, vanilin šećer i sol. Dodaj jaja jedno po jedno, miješajući oko 30 sekundi nakon svakog dodavanja.
4. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo. Polovicu smjese brašna pomiješaj sa 1 žlicom mlijeka i miksaj na najnižoj postavci miksera. Sada umiješaj preostalu smjesu brašna sa 1 žlicom mlijeka.
5. Na kraju dodaj dvije trećine nasjeckane čokolade u smjesu i umiješaj. Ulij smjesu u kalup, zagladi vrh i peci u prethodno zagrijanoj pećnici 65 minuta.
6. Izvadi kolač iz pećnice i ostavi ga u kalupu da odstoji oko 10 minuta. Zatim nožem odvoji kolač od rubova kalupa i pažljivo ga izvadi. Ostavi da se hladi na rešetki oko sat vremena.
7. Otopi preostalu čokoladu na pari i dodaj Nutellu. Ostavi smjesu da se hladi oko 5 minuta, a zatim je pažljivo prelij preko kolača, pokrivajući što je više moguće površine. Ukrasi još uvijek vlažnu glazuru posipom po želji.