Ovaj Nutella kolač ne može biti ukusniji i čokoladniji, a spravlja se brzo i lako

Dr. Oetker Foto: Dr. Oetker
Vidi originalni članak
  • Nutella u novom obliku, obliku kolača, san je svakog ljubitelja ovog slatkog namaza od lješnjaka
  • Ovaj recept za Nutella kolač ne može biti čokoladniji od ovog
  • Osim toga, ovaj Nutella kolač nevjerojatno je lako napraviti

Ako voliš Nutellu, vjerojatno najpopularniji namaz od lješnjaka na svijetu, svidjet će ti se ovaj Nutella kolač! Vrlo je sočan i ukusan, kao iz čokoladnog raja. Okus i tekstura su fantastični: podsjeća na križanac između čokoladnog kolača iz lima i Nutella browniesa. Osim toga, recept za ovaj sočan Nutella kolač je munjevito brz i jednostavan. Savršen je za početnike u pečenju ili kada nemaš puno vremena!

Recept za Nutella kolač

Sastojci:

Za tijesto: 

• 100 g tamne čokolade, nasjeckane

• 200 g maslaca ili margarina, omekšanog

• 125 Nutelle

• 125 g šećera

• 1 vanilin šećer

• 1 prstohvat soli

• 3 jaja

• 0,6 žličice praška za pecivo

• 150 g brašna

• 2 žlice mlijeka

Za glazuru:

• 50 g tamne čokolade, nasjeckane

• 125 g Nutelle

• šarene čokoladne mrvice za ukrašavanje

Life&style Više voliš slano nego slatko za doručak? Imamo recept za zdrave i ukusne 'slane' muesle!

Priprema:

1. Pravokutni kalup (dužine oko 25 cm) obloži papirom za pečenje poprskaj sprejom za pečenje. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva (ili 160 ako je ventilatorska). 

2. Oštrim nožem nasjeckaj 150 g tamne čokolade na komadiće. Ova količina je dovoljna i za smjesu i za glazuru.

3. Stavi maslac i Nutellu u zdjelu te miksaj dok ne postane glatko. Nastavi miksati maslac i postupno dodaj šećer, vanilin šećer i sol. Dodaj jaja jedno po jedno, miješajući oko 30 sekundi nakon svakog dodavanja.

4. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo. Polovicu smjese brašna pomiješaj sa 1 žlicom mlijeka i miksaj na najnižoj postavci miksera. Sada umiješaj preostalu smjesu brašna sa 1 žlicom mlijeka.

5. Na kraju dodaj dvije trećine nasjeckane čokolade u smjesu i umiješaj. Ulij smjesu u kalup, zagladi vrh i peci u prethodno zagrijanoj pećnici 65 minuta.

6. Izvadi kolač iz pećnice i ostavi ga u kalupu da odstoji oko 10 minuta. Zatim nožem odvoji kolač od rubova kalupa i pažljivo ga izvadi. Ostavi da se hladi na rešetki oko sat vremena.

7. Otopi preostalu čokoladu na pari i dodaj Nutellu. Ostavi smjesu da se hladi oko 5 minuta, a zatim je pažljivo prelij preko kolača, pokrivajući što je više moguće površine. Ukrasi još uvijek vlažnu glazuru posipom po želji.

Life&style Tiramisu, ali s jabukama(!) brzi je desert koji će oduševiti i najzahtjevnije goste

Posjeti Miss7.24sata.hr