Naša voditeljica je podijelila recept za tiramisu od limuna, izgleda fantastično i moramo isprobati

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Radijska voditeljica Mirna Savić na svom Instagram profilu podijelila je recept za ukusan tiramisu od limuna
  • Iako si i ti možda skeptična oko kolača s limunom, vjerujemo kako ćeš nakon ovog promijeniti mišljenje
  • Osim što izgleda jako fotogenično, pravo je osvježenje za posljednje dane ljeta 

Mirna Savić, radijska voditeljica i kći poznatog pjevača Massima Savića, na društvenim mrežama je tijekom karantene objavljivala slike hrane koju je pripremila. Kao i svi, i Mirna je u tom periodu imala više vremena te se mogla posvetiti boravku u kuhinji i isprobavanju novih recepata. No, moramo priznati kako nas je posljednji recept za tiramisu od limuna zaista oduševio. Prvo vizualno, a zatim jednostavnošću pripreme. Nakon objave, Mirni je stiglo mnogo upita za recept pa ga je velikodušno podijelila sa svojim pratiteljima.  

Sastojci za želatinu od limuna:

  • 150 grama šećera
  • 50 grama gustina
  • 200 mililitara vode
  • 200 militara limunovog soka

Postupak: 

  1. Pomiješaj gustin i šećer u zdjeli dok se ne sjedine te ih zatim pomiješaj s vodom i stavi na srednje jaku vatru.
  2. Kuhaj miješajući dok smjesa ne postane jednolična i kremasta te poluprozirna. 
  3. Zatim u kremu dodaj limunov sok te promiješaj.
  4. Kada je gotovo, ravnomjerno podijeli želatinu u dvije zdjele te pusti da se skroz ohladi.

Life&style Ovaj prefini kolač od badema s ribizom ima malo kalorija i lagan je za pripremu

Sastojci za kremu:

  • 150 grama hladnog Mascarponea
  • 500 grama hladnog šlaga
  • 110 grama šećera u prahu

Priprema:

  1. Sve sastojke izmiksaj dok smjesa ne bude tvrda.
  2. U smjesu umiksaj jednu polovicu želatine od limuna.

miss kuha Zadivi svoje goste zamamnim tradicionalnim irskim kolačem od jabuka

Sastojci za umak za piškote:

  • 200 grama piškota
  • 60 mililitara limonovog soka
  • nekoliko žlica limoncella
  • 150 mililitara vode
  • šećer u prahu (po želji)

Sve sastojke pomiješaj te zatim umoči piškotu po piškotu kao i kod klasičnog tiramisua. S ovim sastojcima dobit ćeš tortu ili kolač na dva kata, a postupak slaganja je sljedeći - piškote, pola kreme, piškote, pola kreme te ostatak želatine od limuna na vrh. Preporučuje se da kolač ohladiš minimalno četiri sata prije posluživanja, a još bi bilo bolje da ostane preko noći u hladnjaku. Prije posluživanja ga možeš dekorirati komadićima limuna po želji, a sigurno ćeš uživati u okusu.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr