Napravi svoj savršeni Bellini - osvježavajući ljetni koktel u kombinaciji pjenušavog vina i breskve
- Lagani i osvježavajući kokteli neizostavni su svakog ljeta
- Osim što iz sezone u sezonu volimo isprobavati nove, također se držimo i klasike
- Talijanski Bellini, koktel u kombinaciji Prosecca i pirea od breskve, jedan je od kultnih
Bellini je poznati talijanski koktel kojeg je osmislio Giuseppe Cipriani, a nastao je tako što je pomiješao pire od bijelih breskvi iz Verone s pjenušcem. Posvetio ga je venecijanskom umjetniku iz 15. stoljeća Giovanniju Belliniju i to jer ga je svojim roskastom bojom podsjećao na boje koje je koristio umjetnik u svojim djelima. Ne zna se točna godina kada je nastao, no računa se da je bilo između 1934. i 1948. godine.
Sama izrada ovog osvježavajućeg koktela je jednostavna pa ćeš ga moći često spremati ovog ljeta, a potrebno su ti samo dva sastojka. Iako u originalnog receptu piše da ide Prosecco, u nedostatku ovog pjenušavog vina možeš staviti i šampanjac. Bitno je da sastojci budu dobro ohlađeni jer se u koktel ne dodaje led.
Sastojci:
- 700 mililitara pjenušca (Prosecco)
- 300 mililitara pirea od breskvi