Kraljica Letizia podijelila je recept za svoju omiljenu tortu od sira i limuna. Pripremamo ovaj vikend!
- Kada se poslužuju slastice na kraljevski stol, zasigurno se radi o delicijama vrhunskih i neodoljivih okusa
- Španjolska kraljica Letizia voli uživati u komadu fine torte za desert, ali ne bilo kakav
- Imamo recept za njen omiljeni kolač od sira i limuna koji se često poslužuje na španjolskom dvoru
Churros, flan, crema catalana – španjolska kuhinja prepuna je slatkih delicija. Španjolska kraljica Letizia također je velika ljubiteljica slastica. Jedna od omiljenih joj je ukusna torta od sira i limuna, kojom oduševljava i ukućane i plemenite goste.
Kremast, sladak i s osvježavajućom notom limuna - španjolski kraljevski kolač od sira nije samo izuzetno ukusan, nego se također jednostavno spravlja, a za pripremu je potrebno tek nekoliko sastojaka. Jesi li raspoložena za kraljevski desert?
Torta od sira i limuna: Sastojci
- 200 g keksa s maslacem
- 100 g maslaca
- 500 g svježeg sira
- 200 ml slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- 3 jaja
- naribana kora od 2 limuna
- sok od 2 limuna
Torta od sira i limuna: Priprema
1. Razmrvi kekse u mikseru, pomiješaj s rastopljenim maslacem te utisni na dno kalupa za tortu.
2. Pomiješaj u većoj posudi svježi sir sa šećerom i naribanom korom od limuna. Dodaj jedno po jedno jaje te dobro promiješaj. Dodaj slatko vrhnje i sok od limuna te dobro izmiksaj da nastane kremasta smjesa.
3. Prelij smjesu od sira po keksima u kalupu te peci kolač u pećnici na temperaturi od 160 stupnjeva 40-45 minuta.
4. Ohlađeni kolač ukrasi naribanom korom od limuna.