Kladimo se da ovaj tajni sastojak nikada nisi koristila pri spravljanju pesta

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Bosiljak, parmezan, začini… sve su to klasični sastojci za ukusan pesto 
  • Međutim, osim „klasike“, bilo bi dobro dodati i jedan „tajni sastojak“ 
  • Riječ je o jednom začinu iz azijske kuhinje

Pesto za tjesteninu možeš jako brzo sama spraviti, a uz to ima izuzetno svjež i aromatičan okus. Lista sastojaka za klasični zeleni pesto je sljedeća: uz svježi bosiljak ide i naribani parmezan, pinjoli i maslinovo ulje, kao i malo češnjaka te sol i papar. I to je to, zar ne? Pa, ne baš! Zaboravila si miso pastu. 

Miso pasta je sastavni dio azijske kuhinje. Riječ je o gustoj pasti koja se spravlja od fermentirane soje s dodatkom kulture koji. Najpoznatija upotreba ove paste je u miso juhi, gdje se brine za ugodan umami okus (to je peti okus pored slatkog, slanog, kiselog i gorkog). 

Kulinarske tajne Super recept: Ukusna salata od tjestenine i domaćeg pesta od rukole idealan je proljetni obrok

Miso je zdrav 

Miso pasta sjajan je dodatak pestu te se može koristiti umjesto soli. Osim slanog okusa, ovaj japanski tajni sastojak ima duboku aromu i „ono nešto“. Miso pasta je inače bogata vitaminima B, E i K te sadrži folnu kiselinu, cink i biljne bjelančevine. 

miss kuha Recept za tjesteninu s crnim vinom osvaja Internet - i jasno nam je zašto

Međutim, budi oprezna kod doziranja! Kako pesto ne bi bio previše slan, za početak dodaj 1 žličicu miso paste te tek nakon kušanja dodaj eventualno još. 

Posjeti Miss7.24sata.hr