Jesi li za baby lasagnu? Imamo recept za omiljeno jelo u mini formatu, a sviđa nam se i ime...

Dr. Oetker Baby lasagne
Vidi originalni članak
  • Pošto Lijepom Našom (a i šire) još uvijek vlada 'Baby Lasagna manija', imamo recept koji će zasigurno biti hit 
  • Riječ je o 'baby lazanjama', odnosno, mini lazanjama, finoj inačici popularnih klasičnih lazanja 
  • Ovo jelo voljet će veliki i mali gurmani, a još bolje i zvuči, kad pozoveš prijatelje na baby lasagnu i izazoveš urnebes

Lazanje su omiljeni talijanski klasik, a pošto je naš ovogodišnji predstavnik na Euroviziji doslovno zaludio Hrvatsku, donosimo recept za baby (mini) lazanje. Riječ je o klasiku u mini formatu koji se spravlja u kalupu za muffine. Naravno, sve je tu kao i kod klasičnih lazanja: fini umak od mljevenog mesa, rajčice i svježe ricotte između listova tjestenine, malo bosiljka te nježno rastopljena mozzarella na vrhu... mhhh, već nam idu sline. Ukusan finger food za svaku zabavu! 

Sastojci 

Za kalup za muffine (od 12 komada):

• malo masnoće za podmazivanje

• 1 žlica griza

Za umak od mljevenog mesa:

• 100 g luka

• 1 režnjić češnjaka

• 3 žlice ulja za kuhanje

• 350 g miješanog mljevenog mesa 

• 1 žličica soli

• svježe mljeveni papar

• 1 žličica origana

• 400 g pasirane rajčice

Za smjesu od ricotte: 

• malo bosiljka

• 250 g ricotte sira 

• 75 g punomasnog vrhnja

• sol

• svježe mljeveni papar

Ostalo: 

• 250 g svježih listova za lazanje, oko 6 listova

• 100 g naribane mozzarelle

• oko 2 žlice ulja za kuhanje, npr. maslinova ulja

Life&style Miris bazge se posvuda širi: imamo recept za osvježavajući koktel s njenim aromama. Ima i alkohola...

Priprema

1. Namasti kalup za muffine i pospi grizom. Zagrij pećnicu - gornja i donja toplina oko 200 stupnjeva, vrući zrak oko 180 stupnjeva. 

2. Oguli luk i češnjak te nareži na kockice. Zagrij ulje u velikom loncu. U njemu poprži mljeveno meso da postane mrvičasto. Dodaj luk i češnjak i propirjaj. Začini solju, paprom i origanom. Dodaj pasiranu rajčicu i pusti da se umak kuha 5 minuta, po potrebi dodatno začini.

3. Nasitno nasjeckaj bosiljak. Pomiješaj ricottu, vrhnje i polovicu nasjeckanog bosiljka, začini solju i paprom.

4. Nareži listove za lazanje na četiri dijela. Čvrsto utisni po četvrtinu u svaku udubinu kalupa za muffine. Svaki napuni sa 1 žlicom mesnog umaka i 1 žličicom smjese od ricotte. Pritisni drugi list za lazanje na vrh i nekoliko puta dodaj smjesu umaka i ricotte da napraviš 2 sloja. Mini lazanje pospi mozzarellom. Rubove tijesta tanko premaži uljem za kuhanje. Stavi kalup za muffine na sredinu zagrijane pećnice te peci 18 - 20 minuta.

5. Izvadi kalup za muffine iz pećnice i ostavi da odstoji na rešetki nekoliko minuta. Izvadi mini lazanje iz kalupa, po želji pospi bosiljkom te posluži. 

Life&style Najukusniji kolač od pudinga i jagoda koji budi uspomene na djetinjstvo

Posjeti Miss7.24sata.hr