Ideje za brz i zdrav ručak koji možeš napraviti samo s jednom tunom iz konzerve
- Kažu da je sveti Gral među receptima onaj koji se lako priredi, nije skup, gotov je za 30 minuta i pri tom je stvarno ukusan.
- To je cilj kojem težimo, a s tunjevinom iz konzerve ga je, uz dobar odabir ostalih sastojaka, lako postići
- Tunjevina iz konzerve nije skupa, a kao glavni sastojak jela štedi dosta vremena. U dobroj kombinaciji namirnica bit će ukusan i cjelovit ručak
Mediteranska tjestenina s tunom
Tunjevinu iz konzerve treba pomiješati s nasjeckanim rajčicama, maslinama, nasjeckanim lukom, kaparama, peršinom te maslinovim uljem i limunovim sokom. Imaš li tunu konzerviranu u maslinovom ulju, nemoj je cijediti. U ostalim slučajevima je ocijedi i zamijeni kvalitetnim maslinovim uljem. Skuhaj tjesteninu i u što vruću umiješaj tunjevinu s povrćem. Pospi naribanom mozzarelom koja će se pri tom lijepo rastopiti. Priprema se 15 minuta i kuha isto toliko.
Sastojci za 4 osobe:
160 gr tune iz konzerve (po mogućnisti da je u maslinovom ulju)
1 rajčica nasjeckana na sitne kockice
1/2 Šalice nasjeckanih crnih maslina (kalamata)
1/4 šalice nasjeckanog luka
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica nasjeckanih kapara
2 žlice limunovog soka
2 žlice djevičanskog maslinovog ulja
sol, svježe mljeveni papar
340 gr nekuhane tjestenine
1 šalica naribane Mozzarelle
Pečene lađice od tikvica i tune
Ovo jelo nema puno kalorija, nema gluten (ako ga izbjegavaš) i dobar je izbor za ručak ili večeru. Pridruži tikvicama zelenu ili neku drugu salatu i obrok je potpun. Tikvice treba prepoloviti po dužini i žlicom izdupsti mekanu sredinu s košticama. Tikvice napuni smjesom tunjevine, na kockice narezane paprike, kukuruza iz konzerve, nasjeckanog luka,naribanog sira i maslinovog ulja. Ako voliš jak okus sira, pospi još sve svrha naribanim parmezanom. Peći oko pola sata na 200 °C. Za pripremu će ti trebati 10 minuta, a za pečenje 30.
Sastojci za 4 osobe:
2 malo veće tikvice
2 manje konzerve tunjevine
1/4 šalice nasjeckanog luka
1 crvena paprika srednje veličine narezana na kockice
150 gr kukuruza šećerca
maslinovo ulje
sol, papar
1 šalica naribane goude
naribani parmezan po želji
Bruschette s tunom i rajčicom
Kruh nakapati maslinovim uljem, nanijeti na njega ocijeđenu tunjevinu koju smo pomiješali s kaparama i začinili. Prekriti tankim ploškama rajčice pa kolutovima luka i na kraju ploškama sira. Sve posipati origanom. i peći u pećnici na 180°C 20-ak minuta. Priprema: 10 minuta, pečenje: 20 minuta.
Sastojci za 4 osobe:
2 konzerve tunjevine
2 čvrste rajčice narezane na tanke ploške
4 (ili 8, ovisno o kriškama kruha) ploški sira tipa gouda, ementaler, cheddar
1/2 glavice luka narezanog na tanke kolutove
4 žlice kapara, nasjeckanih
maslinovo ulje
origano
sol, papar
miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.