Fino ćemo papati: U Velikoj Gorici traje Gastro tjedan, diljem Lijepe Naše kreće Tjedan restorana
- Osim što još nekoliko dana na Kegliću traje Food Film Festival, primamljivi meniji čekaju nas u sklopu još dva gastro događaja
- Gastro tjedan u velikogoričkim restoranima uz već standardnu ponudu ručkova i večera od ove godine nudi i doručke, a svi meniji čekaju nas po odličnim cijenama
- Tjedan restorana okupio je 51 restoran, a u nikad bogatijoj ponudi svatko će bez puno muke lako odabrati svog favorita
Budući da su nam najdraža druženja ona koja dolaze u paketu s ukusnim zalogajima, istražili smo ponudu aktualnih događanja kojima ćemo začiniti jesenske šetnje i seanse upijanja posljednjih zraka sunca prije no što nas idući tjedan dočeka s nižim temperaturama i jeseni prikladnijim vremenom. A osim što još nekoliko dana na Kegliću traje Food Film Festival koji tradicionalno spaja odlično filmsko štivo s još boljim specijalitetima sa svih strana svijeta, primamljivi meniji čekaju nas u sklopu još dva gastro događaja.
Onaj prvi, Gastro tjedan u velikogoričkim restoranima, traje do 15. listopada, a jedna od omiljenih manifestacija Gastro Turopolja ove je godine okupila 12 ugostiteljskih objekata koji svakodnevno nude razne menije. Cijene im se kreću od 6,5 do 23 eura po osobi, meniji su u dva ili tri slijeda, a uz već standardnu ponudu ručkova i večera, ovogodišnja novost je i ponuda doručaka.
Američki doručak, Lava cake, pizze i burgeri, lovački gulaš, ajngemahtec od domaćeg kokota, teletina, obrazi turopoljske svinje, pačja prsa, tjestenina s lososom i tartufima i specijaliteti s roštilja samo su maleni dio bogate ponude, a na nama je samo da odaberemo onu koja nam najprimamljivije zvuči. S obzirom na to Gastro tjedan svake godine privlači sve više posjetitelja, preporuča se rezervacija stola u odabranom restoranu.
A velikim nestrpljenjem iščekuje se i početak još jednog Tjedna restorana koji se od 13. do 22. listopada održava 27. put po redu i u kojem ove jeseni sudjeluje 51 restoran diljem Hrvatske, nudeći ručkove i večere po promotivnim cijenama. Cijena menija je 18, 20 i 22 eura, svi dolaze u tri slijeda, a mnogi uz menije nude i čašu vina za potpuni doživljaj.
Neki od menija koji su nam upali u oko su brusketa s domaćim namazom od confitirane jadranske tune kao predjelo, rižoto od sipe sa sladoledom od crnila kao glavno jelo te tiramisu kao desert, a kojeg nudi zagrebački Bistro Dolce Vita; hladna Tzatziki juha kao predjelo, BBQ rebarca s krumpirićima u pecorino romano siru kao glavno jelo te čokoladna torta za desert u varaždinskom Banusu; carpaccio od tikvice za predjelo, lažne mesne okruglice od sjemenki suncokreta, rajčice i češnjaka s pire krumpirom za glavno jelo te crumble od voća za desert u pulskom Amfiteatru te vega rolica s paštetom od slanutka za predjelo, pašticada s njokima za glavno jelo i torta od sira sa šumskim voćem koje nudi splitska Trattoria Tinel.
S obzirom na to da se u nikad bogatijoj ponudi može pronaći jela iz raznih kuhinja, kako veganskih, tako i onih od mesa i ribe, uopće ne sumnjamo da će baš svatko bez puno muke lako odabrati svog favorita, a kompletan popis svih restorana i menija koje nude čeka nas na službenoj stranici Tjedna restorana.