Life&style

Gledamo vrhunske filmove uz prekusne zalogaje: počinje još jedan Film Food Festival

  • Food Film Festival Zagreb by Coca-Cola počinje sljedeći četvrtak na Tuđmancu, a trajat će do 14. listopada
  • Festival devetu godinu zaredom spaja najbolje filmove aktualne svjetske kinematografije s izvrsnom ponudom hrane
  • Neće nedostajati ni koncerata pa dobru zabavu mogu očekivati ne samo filmoljupci nego i oni koji su se došli naplesati

No krenimo s listom filmova koji će biti prikazani, a među njima ima i najnovijih hollywoodskih blockbustera kao i Oscarom nagrađivanih naslova poput filma 'The Menu', zatim 'Everything, everywhere all at once', ovogodišnjeg dobitnika nagrade Oscar, pa 'Avatara: The way of water', filma 'A man called Otto' s Tom Hanksom u glavnoj ulozi, 'Tar' u kojem je zablistala Cate Blanchett, zatim hvaljenog 'The Banshees of Inisherin', 'Food and Romance i drugih.

 | Autor: Film Food Festival Film Food Festival

Na velikom platnu prikazat će se i nekoliko animiranih filmova i crtića za one najmlađe među kojima su 'Elemental' te 'Lyle, Lyle crocodile'. Detaljniji program s datumom i vremenom prikazivanja filmova možete pronaći na službenom webu i na društvenim mrežama. Za bolji doživljaj filma, zvuk će se reproducirati putem slušalica, koje će gledatelji, u konceptu silent kina moći iznajmiti na Coca-Cola info kućici.

 | Autor: Film Food Festival Film Food Festival

Što se tiče hrane, domaći ugostitelji pripremili su odličnu ponudu pa je tu omiljeni comfort food - burgeri, smash burgeri i pizza u raznim verzijama, ali i drugi specijaliteti. Na primjer svježa tjestenine pripremljena u kolutu parmezana, pohane palačinke s piletinom i špinatom, korejski crispy chicken, pileća krilac u BBQ umaku...Posjetitelji će se također zasladiti s vrhunskim desertima, poput ledenog vjetra, ali i raznih drugih kolača, macronsa i sladoleda.

 | Autor: Film Food Festival Film Food Festival

Na festivalu će se svojom ponudom predstaviti 10 ugostitelja. Po prvi dolazi popularni restoran talijanske kuhinje 'Al Dente', a pridružuje se i 'Purple Monkey' u svojoj street verziji pod imenom 'Gyoza Bar by Purple Monkey'. Zagrebačka pizzerija 'Zakaj ne' predstavit će se pod imenom 'Malo Morgen', a osim pizza nudit će i druge specijalitete.

 | Autor: Film Food Festival Film Food Festival

Novitet je i 'Smash Bar' koji donosi trenutno najpopularniju verziju burgera – smash burgere, a za one koje i dalje vole klasiku, tu je 'Bit burger' koji će u ponudi imati standardno dobre burgere. Premijerno će se predstaviti i 'Kužina' koja će između ostalog spremati i pohanu piletinu s topljenim sirom, pancetom i krumpirom. 'Shank' kućica već je dobro poznati sudionik festivala, a za ovu godinu pripremio je novu, još zanimljiviju ponudu jela.

 | Autor: Film Food Festival Film Food Festival

Kao i obično, za najbolje slastice bit će zadužen 'Amelie', a da posjetitelji ne ostanu žedni pobrinut će se popularna festivalska kućica 'Tipsy street bar' kao i 'Monkey cocktail bar', s vrhunskim kombinacijama, poput koktela na bazi Jack Danielsa od jabuke, a svi slani zalogaji odlično će se moći zaliti hladnim bočicama 'Bavarije' i pokojom čašicom Kutjevo vina.

Što se tiče muzičkog programa, festival će u četvrtak u 21 sat otvoriti grupa Colonia. Osim nastupa, goste festivala će svakodnevno u popodnevnim i večernjim satima zabavljati popularni domaći DJ-evi. U sklopu Food Film Festivala održat će se i besplatne kulinarske radionice, ali i druge aktivnosti poput zajedničkog vježbanja, kvizova i turnira u beli.

 | Autor: Film Food Festival Film Food Festival

Radno vrijeme festivala radnim danom i nedjeljom je od 16 do 24, a subotom, ako je lijepo vrijeme, od podneva.

Photo: Film Food Festival

Komentari 0