Finije od originala: Snickers pločice od samo 5 sastojaka koje ljubitelji slatkiša obožavaju
- Čokolada i kikiriki su jedan savršen spoj o kojem možemo napisati retke i retke. Volimo ga jer daje savršenu ravnotežu slatkišu
- Najbolje je ove pločice napraviti dan prije nego ih misliš ponuditi ili konzumirati jer trebaju stajati u hladnjaku barem četiri sata
- Imamo odličan recept, a uz samo pet sastojaka, priprema nije nimalo komplicirana
- Pročitaj više: Novi recept za limoncello cheesecake: Neodoljiva torta od sira s likerom od limuna na drugačiji način
Slastice po uzoru na poznate slatkiše uvijek su nam zanimljive, a Snickers zauzima posebno mjesto kod mnogih. Čokolada i kikiriki, pa sve skupa uz dodatak karamele. Ne može biti loše! Čak i ako ne voliš karamelu samu za sebe ili u drugim čokoladnim slasticama, u ovoj kombinaciji kao Snickers pločice karamela postaje savršen dodatak. Baš kao višnja na šlag!
Slanoća kikirikija, čak i kad nije posebno posoljen, daje čokoladi jednu novu dimenziju okusa, koja oduševi posebno one koji nisu skloni izrazito slatkom. No, ustvari ta sol dodatno istakne slatkoću čokolade – baš kao kad radiš neki jako čokoladni desert, pa u receptu naletiš na sol i iznenadiš se. Ta sol istakne slatkoću, ma koliko nelogično zvučalo, i nemoj ju izbjeći.
No, na stranu to što uistinu volimo ove slatkiše inspirirane poznatim slasticama, čokoladicama i slično. Više od tog volimo samo kad sastojke za ono što želiš pripremiti možeš nabrojiti na prste – još bolje jedne ruke! A iako zimi volimo upaliti pećnicu i zamirisati kuću nekom finom pitom ili kolačem, nekad stvarno dobro dođe kad nešto ne moramo peći, kao što je to slučaj s ovim Snickers pločicama.
Ipak, čak i ako ne moraš paliti pećnicu, morat ćeš malo pričekati za konzumaciju. Najbolje je ove pločice napraviti dan prije nego ih misliš ponuditi ili konzumirati, jer trebaju stajati u hladnjaku barem četiri sata. Dakle, napravi ih dan ranije, jer u protivnom nećeš moći izdržati ako počneš odbrojavati...
Snickers pločice
Sastojci:
- Za pločice:1 šalica prirodnog slanog maslaca od kikirikija*
- ¼ šalice javorovog sirupa
- ½ šalice zobenog brašna – mljevenih krupnih zobenih pahuljica (može i brašno od badema)
- ¼ šalice mljevenog lana (ili malo više zobenog brašna)
Za preljev:
- ¾ šalice komadića čokolade
- 2 žlice prirodnog slanog maslaca od kikirikija
*Maslac od kikirikija trebao bi biti onaj malo više tekući, a svakako ga treba prije izvaditi iz hladnjaka ako ga tamo držiš. Ako maslac nije slan, dodaj ½ žličice morske soli.
Priprema:
- Obloži posudu za pečenje 20x20 cm papirom za pečenje.
- Pomiješaj sve sastojke za pločicu u zdjeli i miješaj dok ne postane glatko.
- Smjesu ravnomjerno utisni u obloženu posudu.
- Napravi preljev tako da u malu zdjelu staviš komadiće čokolade i maslac od kikirikija. Stavi u mikrovalnu na dvaput po 30 sekundi, te nakon svakog grijanja promiješaj.
- Prelij čokoladom smjesu za pločice i gumenom lopaticom zagladi. Vrh možeš posuti soli u listićima.
- Stavi u hladnjak na četiri sata ili preko noći. Kad se stvrdne, nareži na 16 ploški. Čuvaj u vrećici za zamrzavanje ili hermetički zatvorenoj posudi u zamrzivaču.