Evo zašto ne bi trebala spavati s uključenim ventilatorom u spavaćoj sobi

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Kad temperature porastu do neugodnih vrućina, mnogima je teško zaspati navečer. Ako nema klime u sobi, onda nam pomaže jedino ventilator…
  • Međutim, upravo bi se ventilatora trebalo odreći jer ćeš tako izbjeći zdravstvene probleme

Kad se noću ne "rashladi“, velika sparina i vrućina mogu biti problem za noćni mir. Prva pomoć je ventilator u spavaćoj sobi – koji će ohladiti zrak, ali će i redovitim "puhanjem“ malo ohladiti tijelo. Ali, usprkos tome bi ga trebalo izbaciti iz spavaće sobe. 

via GIPHY

Ventilatori nisu za alergičare 

Osim što ventilator "vrti“ zrak u prostoriji, radi to i sa prašinom i peludi. A to je jako nezdravo za alergičare i ljude koji imaju problema s dišnim putevima. Malo vjetra može biti puno štetnije nego što misliš. 

Make up tajne Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode!

Glavobolja od ventilatora

Ventilator može i kod drugih osoba izazvati loše popratne pojave u spavaćoj sobi. Ako se izložiš kontinuiranom strujanju zraka, isušit će ti se koža. Ako ti za vrijeme spavanja usta i oči nisu potpuno zatvoreni, sljedeće jutro mogu biti nadraženi. Moguće je čak da se probudiš s jakom glavoboljom – što je nadasve jasan znak da ubuduće isključiš ventilator dok spavaš. 

Bolovi u mišićima

Od rada ventilatora u sobi mogući su čak i bolovi u mišićima. Zbog koncentriranog i hladnog zraka mišići se stežu i grče, ako se budite s bolovima u određenom dijelu tijela koji su bliže ventilatoru, možete odmah znati u čemu je problem. Bolovi u vratu su također učestaliji kod osoba kojima je glava u blizini ventilatora tijekom noći.

via GIPHY

Life&style Zbogom flamingosi, ovo ljeto hit će biti luftić u obliku šljokičaste boce roséa!

Posjeti Miss7.24sata.hr