Čokoladna torta s maslinovim uljem iz restorana Vodnjanka prava je poslastica nadahnuta Istrom
- Restoran Vodnjanka već desetljećima njeguje i čuva tradiciju istarske kuhinje
- To se odražava i u njihovim desertima, među kojima je i fina čokoladna torta s maslinovim uljem
- Torta je rađena bez brašna i s maslinovim uljem iz vlastitih maslinika restorana Vodnjanka
Nakon raznovrsnih ljetnih voćnih torti, s jeseni nam više odgovaraju jednostavnije, no ništa manje sočne slastice koje ne mogu proći nezapaženo. Jedna od takvih je i čokoladna torta restorana Vodnjanka.
Kreirana prema zamisli vlasnice i chefice restorana Vodnjanka, Svjetlane Celije, čokoladna torta rađena je s domaćim maslinovim ulje iz vlastite proizvodnje, budući da restoran Vodnjanka ima i OPG sa 600 maslina.
"Torta se radi isključivo od maslinovog ulja i čokolade, bez brašna, što je jedna od posebnih karakteristika ove torte", rekli su nam iz restorana Vodnjanka. Uz maslinovo ulje i čokoladu, u tortu idu i jaja, a na površini torte posipana je čokoladna terra, izrađena od posebnog recepta, koja daje čokoladnu hrskavost torti na samom vrhu.
Cijena šnite čokoladne torte u restoranu je 35 kuna, a uz nju, može se isprobati i bumbarska torta od mendula, odnosno torta od badema, koja je najprepoznatljiviji i najpriznatiji desert restorana Vodnjanka.
U ugodnom ambijentu restorana mogu se isprobati i razna druga fina jela tradicionalne istarske kuhinje.