Četiri jela u koja bi trebala bez oklijevanja usuti malo sode bikarbone

Instagram@londonvegpatch
Vidi originalni članak
  • Soda bikarbona jedna je od nasvestranijih stvari koje imaš u smočnici
  • Osim što je dobrodošla kad te muči želudac, ona je i sjajno sredstvo za čišćenje, ali i pomagač pri kuhanju
  • Nisu to samo kolači, pogledaj u koja još jela možeš ubaciti sodu bikarbonu s čudesnim rezultatima

Imamo je u svakoj kući, čak i ako je ne koristimo samo kad nas muči žgaravica ili nadutost. Soda bikarbona pomoći će nam pri čišćenju, ublažiti opekline i ugrize komaraca, uklanja loše mirise, a jako je dobar i kuhinjski chef jer zna nekoliko dobrih trikova. Znamo da se stavlja u kolače umjesto praška za pecivo, no da se može ubaciti i u ova jela vjerojatno nisi čula...

Zanimljivo Fotografirala je hladnjake i njihove vlasnike pa ih zanimljivo povezala. Što bi tvoj hladnjak rekao o tebi?

1. Grah

Grah, ali i sve druge grahorice (pri tom posebno mislimo na tvdoglavi slanutak koji se doista kuha cijelu vječnost, a i onda može ostati pretvrd) brže će se skuhati ako u vodu ubaciš sode bikarbone. Možeš ju ubaciti i u vodu u kojoj se grah namače.

2. Kajgana i omlet

Ako želiš da ti kajgana bude pjenasta kao da ju je pripremio vrhunski chef, ubaci četvrtinu žličice sode bikarbone na svaka tri jaja koja mutiš. Vrijedi i za omlet. Bit će lagani i pjenasti.

#pričeiznutra Vrlo nepristojno: Ovo pitanje nikad ne treba postavljati ženama

3. Konzervirana rajčica

Koliko će rajčica iz konzerve biti kisela razlikuje se od proizvođača do proizvođača, no smeta li te ta kiselost (jednako kao i ona u umaku ili pasati od svježe rajčice) ublažiti je možeš dodajući joj sodu bikarbonu. Bit će više slatkasta, bez da ubacuješ šećer.

4. Voće i povrće

Potopiš li voće ili povrće na 12-15 minuta u vodu kojoj si prethodno dodala sode bikarbone, uklonit ćeš s kore gotovo potpuno pesticide kojima je tretirano, što je puno bolje nego da ga guliš. 

Posjeti Miss7.24sata.hr