Sa strane ili na sredini? Ovo su idealne pozicije razdjeljka za svaki oblik lica

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Pozicija razdjeljka uvelike može utjecati na opći dojam tvoga lica, a samo mala promjena može postati najbrži i najeftiniji način izmjene frizure
  • Dok je za osobe okruglog tipa lica idealan razdjeljak sa strane, one srcolikog oblika radije će nositi razdjeljak po sredini
  • Razdjeljak postavljen sa strane idealan je i za osobe s četvrtastim licem, no on bi trebao početi iznad vanjskog kraja obrve

Možda si već čula kako je promjena pozicije razdjeljka najbrži i najjeftiniji način izmjene frizure. Prema stručnjacima, određeni razdjeljci odgovaraju različitim oblicima lica i nakon što otkriješ koji je idealan za tebe to može u potpunosti promijeniti tvoj izgled.Zato otrkivamo kako odabrati onaj koji će ti najbolje pristajati.

Pravilo razdjeljka Što ti bolje pristaje: razdjeljak u sredini ili razdjeljak sa strane? Nauči pravilo...

Okrugli oblik lica: Razdjeljak sa strane

Osobama okruglog tipa lica preporučuje se da razdjeljak nose sa strane. Tako ćeš istovremeno izdužiti lice, ali i naglasiti jagodice. "To će stvoriti malo pokreta i učinit će vaše lice vitkijim. Ključno je također dodati nekoliko neurednih slojeva oko lica koji će razbiti kružni oblik." - otkriva za portal Glamour frizerka Kamila Pruszek.

Life&style Strastvena ili brižna? Evo što tvoj razdjeljak otkriva o tvojoj osobnosti...

Srcoliko lice: Razdjeljak u sredini

Srcolika lica najšira su u predjelu obraza i sužavaju se ka bradi te osobama s ovim oblikom lica najbolje pristaje razdjeljak na sredini, pogotovo ako imaju dugu kosu. Kao i u prethodnom slučaju, Kamila savjetuje da lice uokviriš postepeno ošišanim pramenovima kako bi postigla dodatni volumen.

Tajne ljepote Hoće li zbog '100 poteza četkom kroz kosu' tvoja kosa doista biti ljepša?

Četvrtasto lice: Razdjeljak sa strane

Baš kao i za okrugli tip lica, frizeri i u ovom slučaju preporučuju razdjeljak sa strane. Ipak, kako bi najlakše smekšala i ublažila oštre crte lica odluči se na duboki razdjeljak te vodi računa o tome da on treba početi iznad vanjskog kraja obrve.

Beauty Želiš što prije dugačku lijepu kosu? S pomoću ova 4 savjeta će tvoja kosa brže rasti

Ovalno lice: Eksperimentiraj s razmacima

Osobe s ovalnim licima smatraju se pravim sretnicama budući da im pristaju različiti razdjeljci. Upravo zbog frizeri napominju kako se ove osobe mogu vrlo lako poigrati s položajem razdjeljka te tako na jednostavan način kreirati sasvim novi izgled. Ipak, Kamila za njih ima i jedan savjet. "Nemojte pritom dopustiti da vaš razdjeljak izgleda savršeno ili simetrično, već ga nastojte zadržati prirodnim. Dakle, ako prirodno sjedi malo izvan središta, samo neka ostane kako je to!" - poručuje.

Beauty savjet Tanka i oslabljena kosa može se oporaviti: treba ti ricinusovo ulje, a ovo je postupak...

Savjet više!

Ako je tvoja kosa tanka, način na koji nosiš razdjeljak također može stvoriti privid bujnije i podatnije kose. U ovom slučaju Kamila predlaže da se odlučiš na nošenje razdjeljka na sredini sa postepeno izrezanim vrhovima. "Ovo će vam omogućiti da se igrate s kosom i promijenite razdjeljivanje na mjesto gdje želite. Kad pomaknete kosu s jedne na drugu stranu, to će dati nevjerojatan efekt  punoće", otkriva.

Posjeti Miss7.24sata.hr