Moda

Kako odabrati najbolji šešir za tvoj oblik lica i izgledati senzacionalno

  • Ljetni šeširi dolaze u toliko divnih oblika, no ne pristaje nam svaki šešir jednako
  • Za baš senzacionalni izgled trebamo izabrati šešir koji nabolje odgovara našem obliku lica
  • Čak i ako si uvjerena da ti šeširi ne pristaju, sigurno postoji model za tebe. Evo kako ga pronaći

Iako šešir nije samo modni dodatak (već dobro znamo koliko štiti lice od štetnih UV zraka) nema razloga da s našim modernim pokrivalom za glavu ne izgledamo ništa manje od senzacionalnog. Pomno izabrani šešir upotpuni će svaki look za odlazak na plažu ili šetnju po gradu, a osim što pazimo da odgovara našoj garderobi vrlo važno je da pristaje našem obliku lica. Srećom, toliko je divnih modela koje možemo birati prema našim okruglim, četvrtastim, duguljastim ili srcolikim licima! Otkrijmo onda koji će nam to oblik šešira najbolje pristajati.

Možda vas zanima Izabel Kovačić kao diva - oduševila nas je šeširom pa smo pronašle slične Rubrika Moda Moda

Srcoliki oblik lica

Ovaj tip lica, poznat i kao ‘obrnuti trokut’, nešto je širi u području čela i blago se sužava na vilici. 

Najbolje će mu pristajati šešir s ravnim i kratkim obodom koji je ukrašen vrpcom, poznat kao ''boater''.Osim što će šeširu dati sofisticiraniji izgled, vrpca će odvratiti i pozornost od pomalo oštrog izgleda brade. 

Duguljasti oblik lica

Žene duguljastog lica obično imaju križni omjer lica 1:1 ½ ili više. Križnu metodu možeš primijeniti tako da  staviš metar ispod razine očiju i izmjeriš širinu od uha do uha (zaustavi se kod točke gdje uho počinje). Zatim stavi metar na vrh čela i izmjeri dužinu do brade. Odnos bi trebao biti ili 1 (širina):1 i 1/2 (duljina) ili 1:1 ili 1:2.

Duguljastom licu najbolje pristaju šeširi sa širokom krunom, odnosom vrhom šešira. Ključ je u optičkoj varki. Širina krune stavlja vodoravan fokus pa to pridonosi tome da tvoje lice izgleda šire. Bonus je i široki valoviti obod koji izduženom licu daje više linearan izgled. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#polishgirl #brunette #girl #hat #poland

A post shared by Iwona (@iwonas94) on

Možda vas zanima Parfemi s ovim sastojkom totalni su hit ovog ljeta Rubrika Beauty Beauty

Četvrtasti oblik lica

Damama koje imaju četvrtasto lice, širina čela, jagodica i čeljusti obično je jednaka, a čeljust je oštra. Križni omjer je u ovom slučaju 1:1 ili 1: 1 ½ .

Fedora šeširi s obodom koji padaju nisko od sljepoočnica stavljaju fokus na pogled i zapravo vizualno zaokružuju i omekšavaju oštru čeljust. Možeš ga i nositi vrlo nisko odnosno povući do obrva što će usmjeriti pozornost na tvoje obraze i istodobno smanjiti naglasak na širini čela ili eventualno povučenom korijenu kose. 

 

Okruglo lice

Okruglo lice također ima jednaku širinu čela, jagodica i čeljusti. Međutim, za razliku od četvrtastog, lice je oblije i mekše a čeljust je blago zaobljena. Križni omjer je 1:1. 

Ako si ljubiteljica širokih oboda srce će ti biti na mjestu. Tebi najbolje pristaje upravo ovaj model šešira, a biraj obod koji je najmanje širine 12 centimetara, a spušta se prema ramenima. Na ovaj način lice će djelovati manje, a valoviti izgled šešira daje vertikalnu optičku varku zbog čega će tvoje lice izgledati dulje. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0