Beauty

Što ti bolje pristaje: razdjeljak u sredini ili razdjeljak sa strane? Nauči pravilo...

  • Razdjeljak na sredini ili razdjeljak sa strane? Nije toliko važno što je trendy nego što ti bolje pristaje
  • Odaberi prvenstveno prema obliku lica, ali svaki razdjeljak ima svoje prednosti: kosa djeluje bujnije, ističe jagodice, oduzima godine, sakriva izrast...
  • Pogledaj na primjeri zvijezda, kako im stoji staza po sretni, a kako na stranu

Gledajući svjetske zvijezde koje često mijenjaju frizuru možemo vidjeti koliko pozicija razdjeljka može promijeniti izgled lica. Dapače, važni su čak i mali pomaci - nije isto nosiš li razdjeljak manje ili više sa strane; oblik lica može izgledati potpuno drukčije pomakneš li stazu malo više na jednu ili drugu stranu. Zato je najbolje provjeriti u zrcalu i vjerovati vlastitom osjećaju, s kojom se frizurom osjećaš ljepše i prirodnije.

Možda vas zanima Žene iskreno za miss7: "Zašto volimo mlađe muškarce?" Rubrika Love&Sex Love&Sex

Razdjeljak na sredini

Razdjeljak na sredini je sve samo ne dosadan. Izgleda vrlo cool i ne samo da će nestašnim uvojcima dati dobru formu već i sasvim zalizana frizura s njim dobro funkcionira i vrlo je minimalistička. Također, razdjeljak na sredini može stvoriti isti efekt kao makeup konturiranjem: naglasiti jagodične kosti i dati pogledu jasnoću, a licu simetriju. Također, potpuno je neovisam o frizerskim trendovima, uvijek se nosi. Zvijezde Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston i Heidi Klum kunu se u razdjeljak na sredini jer daje njihovoj dugoj, stepenasto ošišanoj kosi zanosan izgled. I niska opuštena pletenica izgleda dobro ako je kosa razdijeljena po sredini, čak i podignuta kosa, posebno ako se nekoliko nestašnih pramenova izvuče i razbije strogoću razdjeljka. Pristaje uz hippie frizure, morske valove, dugu, srednje dugu i kosu do ramena - čim je malo živosti u kosi izgleda super. Jedino treba biti oprezan s kratkom kosom, njoj razdjeljak na sredini ne pristaje.

Razdjeljak sa strane

Razdjeljak sa strane, posebno ako je vrlo nisko sa strane oduzima nam godine čineći da djelujemo mlađe i manje ozbiljno. Njegova asimetrija daje pak kosi dodatni volumen jer može se sjajno stilizirati. Ako imaš tanku kosu, ona s razdjeljkom sa strane neće tako otužno vidjeti, čim sve prebaciš na jednu stranu djelovat će punije. Razdjeljak sa strane bolje prikriva i izrast bojene kose (ako nosiš samo jednu nijansu). Zanimljivost: lijeva strana glave povezana je s racionalnim, a desna s emocionalnim, pa nije svejedno na kojoj strani nosiš razdjeljak. Ako je s lijeve strane onda si aktivna, otvorena osoba, željna znanja; ako je s desne strane onda si suboka, osjećajna i osjetljiva.

Možda vas zanima Frizeri tvrde da postoji frizura koja pristaje baš svakom obliku lica - jesi li je ikad nosila? Rubrika Beauty Beauty

Kome pristaje kakav razdjeljak?

No hoćeš li nositi razdjeljak na sredini ili na stranu ovisi i o tvom obliku lica. Okruglom licu kosa razdjeljena po sredini daje prejak okvir, bolja će biti staza sa strane. Također, ako imaš dugo lice, razdjeljak na sredini će ga dodatno izdužiti. Za ovalno, četvrtasto i lice u obliku srca, razdjeljak na sredini je kao stvoren. Savjet za one četvrtasta lica - posebno će dobro izgledati ako je kosa valovita. Pogledaj na primjeru zvijezda...

Heidi Klum

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Bojiš li kosu, razdjeljak na sredini će prije otkriti izrast druge boje. Nekada je to bila velika mana, danas - tko mari! Nosi se kosa u različitim nijansama, namjerno se radi gradacija boje pa argument ne stoji. Heidi Klum ima blago četvrtasto lice. Razdjeljak na sredini ga ublažava i izdužuje, a naglašava lijepo i njegove jagodice.

Natalie Portman

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Razdjeljak na sredini nije za svakoga, a u ovoj zalizanoj varijanti dodaje nam koju godinu. Za Natalie Portman sigurno je bolji izbor razdjeljak sa strane.

Sarah Jessica Parker

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Glumica često mijenja poziciju razdjeljka, no pravilo bi bilo da nosiš stazu sa strane ako imaš izrazito dugačko lice. Sarah u posljednje vrijeme kosu češće dijeli na sredini, ali onda dojam dugog lica ublaži razbarušenim kovrčama što je mudar potez. Odlučiš li se za stazu sa strane, znaš li kako odrediti nositi je lijevo ili desno? Evo trika: stani pred ogledalo i provjeri na koju stranu ide tvoj nos (ide malo ulijevo ili udesno sigurno, nismo simetrični) - razdjeljak neka je onda na suprotnoj strani glave.

J Lo

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Dakle, pjevačkoj divi sve pristaje, a najljepše izgleda s visokim, zalizanim repom, ako se nas pita, bez razdjeljka. No, evo prednosti razdjeljka sa strane: kosu je mnogo lakše stilizirati i izgleda fantastično bujno na Jennifer. Prednosti razdjeljka u sredini: u slučaju JLo, tako se mnogo bolje na licu ističe konturiranje makeupom, a to pjevačica obožava.

Gwyneth Paltrow

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Glumica - makrobiotičarka ima poprilično četvrtasto lice i dobro joj stoji razdjeljak na sredini. Ipak, ona je dokaz i kako su promjene dobre. Razdjeljak sa strane joj dobar izbor zbog njezine tanke i ravne kose - prebačena na stranu neće tako otužno visjeti ako Gwyneth nema hrpu proizvoda za stiliziranje (a mmožda i koji umetak?) u kosi.

Jennifer Aniston

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Prema obliku lica, srcolikom, Jennifer bi svakako trebala nositi razdjeljak sa strane, no da nas netko upita da bez gledanja kažemo kakav razdjeljak nosi, zakleli bismo se da je na sredini glave. Netočno! To je Jenniferin trik, i trik dobrih frizera. Stazu kod tog oblika lica treba nositi mrvicu, tek nekoliko milimetara ustranu od sredine glave. I da primjeniti "pravilo nosa". Ako on skreće ulijevo, staza ide na desnu stranu i obrnuto.

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0