Ove ljepotice dokazuju da je ponekad kraća kosa iznad četrdesete najbolji način da se pomladiš

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Svejedno koliko godina imaš uvijek trebaš nositi frizuru s kojom se najbolje osjećaš 
  • Nikako ne mislimo da svaka žena čim navrši 40 mora frizeru da joj skrati kosu 
  • Međutim, ponekad kraća kosa ženama dođe poput najboljeg facelifta - ove slavne glumice pravi su dokaz za to

Kako bi postigla što mladenačkiji izgled, brojni frizeri i stručnjaci za kosu savjetuju da se s 40+ odlučiš na odlazak pod škare i kraćenje kose. U posljednjih mjesec dana na ovaj su se, za mnoge drastičan, rez frizure odlučile čak četiri slavne dame - Monica Bellucci, Charlize Theron, Jennifer Lopez i  Courtney Cox. Da, kratka kosa skida godine, ali nikako ne mora biti u kamenu zapisano pravilo kad dođeš u određenu dob. Ako si zašla u četrdesete, nije nužno drastično skratiti kosu. Mi poručujemo: nosi što želiš, točnije onoliko dugo (ili kratko) kako želiš. Ipak, moramo priznati da su prethodno spomenute dame svojom odlukom o kraćenju kose donijele uistinu sjajnu odluku te izgledaju izvrsno.

Za lijepu kožu Kako umanjiti tamne podočnjake i riješiti se dosadnih borica oko očiju?

1. Monica Bellucci i klasičan bob

Na reviji modne kuće  modne kuće Dolce & Gabbana koja je prikazana u sklopu Tjedna mode u Milanu pažnju je svojom pojavom plijenila glumačka diva Monica Bellucci. Talijanka je dugogodišnja ambasadorica ovog modnog brenda te u svojim javnim pojavljivanjima rado nosi njihove kreacije. Ipak, njezin modni odabir je ovoga puta ostao u sjeni neočekivane promjene frizure. Svoju dugu kosu, koja joj je s godinama postala zaštitnim znakom, skratila je u jednostavni bob. Ova osvježavajuća promjena oduševila je brojne obožavatelje, a za nju je zaslužan njezin dugogodišnji frizer John Nollet.

2. Charlize Theron i "lončić"

Ljepoti glumice Charlize Theron ne mogu naškoditi ni učestale promijene frizure jer je ova Južnoafrikanka prava sretnica kojoj izvrsno pristaju sve dužine. Premda je u mladosti učestalije eksperimentirala s dužinama i bojom kose, posljednjih je godina postala prepoznatljiva po poludugoj valovitoj plavoj kosi s medenim pramenovima. Javnost je iznenadila kada se na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada "Oscar" pojavila s kratkim bobom i smeđom bojom kose. No, ova je promjena bila kratkog vijeka jer se početkom rujna odlučila na još drastičniji rez - 'ošišala se na lonac'. Ova frizura obično je rezervirana za djecu, a mnogi je se s nelagodom sjećaju iz djetinjstva te su se zasigurno ponadali kako se nikada neće vratiti u modu. Ali, Charlize je još jednom uspješno dokazala kako za nju nema loše frizure.

Beauty savjeti Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći

3. Jennifer Lopez i dugi bob

Krajem kolovoza, u jeku promocije filma "Prevarantice s Wall Streeta" glavna zvijezda Jennifer Lopez se odlučila na promjenu frizure te je raskošno stilizirane duge kovrče koje nerijetko nosi u visokom repu zamijenila dužim bobom. Osim što je skratila kosu, boju je osvježila pramenovima boje meda.
 

4. Courtney Cox i razbarušeni bob

Na odlazak pod škare odlučila se i slavna "Prijateljica" Courtney Cox. S dolaskom jeseni mnoge od nas požure frizerima kako bi osvježile i obnovile kosu koja je cijelog ljeta bila izložena nepovoljnom utjecaju sunce i mora. Kako bi uklonile oštećene dijelove nerijetko upravo u ovom dijelu godine posegnemo za škarama i odlučimo se na promjenu dužine. Na isto se odlučila i glumica koja je lagano podrezala vrhove i osvježila boju. Odabirom tople smeđe nijanse nad hladnom crnom je uspješno pomladila svoj izgled.

Beauty Tanka kosa, a bujan lob? Uz ova tri trika lako je moguće imati ovu poželjnu frizuru


Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.  

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr