Frizerka Jennifer Lopez otkriva kako se brinuti za kosu kada smo kod kuće

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • U trenucima samoizolacije mnoge od nas zapitale su se što će sada učiniti sa svojom kosom budući da su saloni zatvoreni
  • Kako pravilno njegovati kosu kod kuće otkrila je Rita Hazan, frizerka brojnih poznatih dama među kojima su i Jennifer Lopez te Michelle Pfeiffer
  • Kako bi obojena kosa što dulje ostala postojana, važnije je što pravilnije njegovati kosu, a posebnu pažnju posvetiti njezi vlasišta

U jeku širenja pandemije koronavirusa, radi očuvanja vlastitog zdravlja i zdravlja drugih primorane smo prekinuti sa svojim dosadašnjim uobičajenim životom te ostati kod kuće, u izolaciji. To je ujedno značilo privremeno se odreći posjeta frizerskim, pedikerskim i kozmetičkim salonima. Neke među nama nisu spremno dočekala obavijest o zatvaranju frizerskih salona te nisu sigurne što sada učiniti sa svojom kosom, posebice ako je obojena. Svoje savjete u ovoj situaciji javnosti je otkrila Rita Hazan, frizerka brojnih poznatih osoba među kojima su i pjevačke dive Jennifer Lopez i Beyoncé te glumica Michelle Pfeiffer.

Life&style Frizeri otkrivaju 8 trikova da kosa duže ostane čista, ali i zadrži volumen
 

Održavaj kosu zdravom

Jednostavno je, što je tvoja kosa zdravija to će boja dulje trajati. Boja brže blijedi na oštećenoj kosi, a razlog tome je što se ne prihvaća dovoljno dobro na nju pa samim time i brže nestaje. Zbog toga je u njezi kose najbolje koristiti proizvode koji nemaju sulfate i parabene jer oni pomažu da se boja dulje zadrži.

Rita naglašava kako bi se obojena kosa također trebala držati podalje od natrijevog klorida. "Po mogućnosti izbjegavajte i proizvode koji imaju silikone jer će oni otežati kosu." - otkriva slavna frizerka. Uz to, upozorava kako treba biti oprezan s proizvodima za njegu, posebice regeneratorima jer pretjerana upotreba može stvoriti kontraefekt.

Zdravlje kose Pomoću testa s čašom vode provjeri je li ti kosa zdrava ili oštećena

Ono što možemo je usporiti proces

Bez obzira kako se brinuli o svojoj kosi, boja će prirodno izblijediti ili potamniti od okolišnih i mehaničkih oštećenja. Ono što mi možemo učiniti je usporiti ovaj proces. A Rita naglašava kako je važno da osim šampona i regeneratora u svoju rutinu unesemo i - sjaj. Odnosno, s vremena na vrijeme upotrijebimo maske ili ulja koji će njegovati kosu i podariti joj blistavost.


"Morate tretirati svoje vlasište na isti način kao što tretirate svoju kožu!" - otkriva Rita. To znači da ga treba redovito prati te ne koristiti suhi šampon (što u trenutcima izolacije sigurno neće biti teško). Naime, učestalo korištenje takvih preparata može nam začepiti pore. Stoga je važno osloboditi iste kako bi nova kosa mogla nesmetano rasti.

Za lijepo lice Dok si kod kuće, isprobaj dvije uradi-sama maske za lice koje koristi Meghan Markle

Što učiniti s izrastom?

Kako bi popravila boju na vlasištu Rita izbjegava bojiti cijelu kosu već koristi preparat za bojenje izrasta,  no, u trenutcima kada smo zbog sprječavanja širenja bolesti odlučile ostati doma te stavile zdravlje na prvo mjesto, ovakvi preparati(ako ih unaprijed nismo nabavile) su nam teže dostupni. Zbog toga frizeri napominju da ovo vrijeme zapravo provedeš bez tretiranja kose. Pustit je neka odmara, a najviše što možeš učiniti za nju je pravilno je njegovati.

Nadalje, ako ti izrast toliko smeta Rita savjetuje da jednostavno promijeniš način na koji nosiš frizuru te uz pomoć optičke varke skreneš pažnju s njega. Možeš začešljati kosu prema iza, nositi je razbarušenu sa strane ili jednostavno povezanu u visoku punđu. Na tebi je da oslobodiš svoju kreativnost!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr