Beauty trikovi Marilyn Monroe i danas su viralni: što je mislila s tim da "voli biti plavuša po cijelom tijelu"?

Profimedia / @salmahayek Instagram Marilyn Monroe
Vidi originalni članak
  • Marilyn Monroe ponovno je glavna tema razgovora otkako je film 'Plavuša' inspiriran njezinim životom jedan od najgledanijih na Netlixu
  • Najpoznatija plavuša na svijetu u mnogočemu je bila ispred svog vremena, pa tako i u beauty rutini 
  • Beauty trikovi koje je koristila, šest desetljeća nakon njezine smrti ponovno postaju viralni

Otkako je Netlixov hit film 'Plavuša' inspiriran njezinim životom ugledao svjetlost dana, zanimanje za Marilyn Monroe ponovno je dosegnulo vrhunac, iako najpoznatija plavuša u povijesti nikada ni nije prestala intrigirati javnost koja i šest desetljeća nakon njezine smrti želi doznati sve o njezinom životu. A jednako fascinantna kao što je bio njezin (ljubavni) život bila je i njezina beauty rutina koja se posljednjih tjedana usred hypea oko spomenutog filma našla pod povećalom. Njezin su zaštitni znak oduvijek bili ledeno plavi uvojci, no ono što je manje poznato je da je ova diva još 50-ih koristila trendove ljepote koji danas ponovno postaju viralni na TikToku.

Beauty Pogled baš poput Marilyn Monroe: TikTok je otkrio make up tehniku slavne glumice za puniji izgled trepavica

Beauty rutina Marilyn Monroe bila je savršena kombinacija trendova iz starog Hollywooda i tehnika koje danas odvajaju društvene mreže poput oblikovanja usana i mazanja vazelinom. 

Nikad na sunce

Mantra mnogih urednika ljepote koji bježe od sunca je da UV zrake izbjegavamo u širokom luku ako ne želimo da naša koža bude prošarana borama i mrljama neujednačene pigmentacije. Sunce je rado izbjegavala i Marilyn, iako iz nešto drugačijih razloga. “Osobno se protivim dubokoj preplanulosti jer se volim osjećati plavušom po cijelom tijelu”, rekla je jednom prilikom.

Marilyn je također bila stalna klijentica u ordinaciji dermatologa Erna Laszla koji je bio poznat po svom strogom tretmanu čišćenja lica koje je zahtijevalo 30 koraka prskanja tople vode na lice, a navodno je koristila i njegovo ulje za čišćenje 'Phelityl'. Ulja za čišćenje učinkovita su u uklanjanju šminke iz razloga što su lipofilna. Ulje privlači masnoću, pa se višak sebuma i šminke bolje otapa uz sredstvo za čišćenje bogato uljem. Također su posebno dobra za suhu kožu kakvu je i Marilyn navodno imala, budući da su puna umirujućih supstanci i ovlaživača pa nikada ne dolazi do osjećaja zatezanja kože ili neugode.

Nakon što bi uljem očistila lice, Marilyn je koristila Erno Laszlo Active Phelityl Intensive Cream, višenamjensku hidratantnu kremu, a uz nju su joj Nivea Creme i Eight Hour Cream Elizabeth Arden bili favoriti u njezi kože.

Ledene kupke

Prije nego što su ledene kugle postale popularne, godinama se pričalo da se Marilyn kupala u ledenim kupkama kako bi joj koža bila čvrsta i zategnuta. Stručnjaci se slažu da malo hladnoće može natjerati kožu da postigne zategnutiju, glatkiju verziju same sebe. Krioterapija daje hladni šok površini kože, što dramatično poboljšava protok krvi u ciljanom području. Više krvi bogate hranjivim tvarima znači da se toksini ispiru i zadržavanje vode smanjuje, ostavljajući kožu bujnijom i blistavijom u roku od nekoliko minuta, a niske temperature također uzrokuju privremenu kontrakciju mišića, dajući im čvršći, uzdignutiji izgled.

Beauty Olaplex ima novi čudotvorni proizvod za kosu: Sve što trebaš znati o Olaplex 4C šamponu!

Makeup trikovi

'Glazed donut skin' je skupila više od 58 milijuna pregleda na TikToku, no Marilyn je ovaj trik poznavala prije više od pola stoljeća. Umjesto da koristi svjetlucavi highlighter, radije je koristil vazelin ispod pudera za maksimalan sjaj pred kamerom. Ovaj je trik sličan onome koji voli i Hailey Bieber, a koja preporučuje nanošenje spužvom na jagodice Peptide Glazing Fluidea iz njezine kolekcije Rhode Skin.

Sneni pogled

Koliko je Marilyn bila ispred svog vremena i koliko su njezine tehnike šminkanja bile bezvremenske najbolje pokazuje njezin trik sa sjenilom koji je nedavno postao viralan pod hashtagom #marilynmonroemakeup. Ispostavilo se naime da su Marilynine poznate snene oči rezultat uparivanja sjenila s bijelim tušem za oči kako bi se izdužila donja linija trepavica. Mačkasta linija na gornjem kapku ima za cilj izdužiti oko i dati puniju liniju trepavica, linija na donjem kapku ima za cilj stvoriti sjenu od trepavica, povlačeći oči prema dolje, a zahvaljujući bijeloj olovci oči izgledaju velike i sjajne.” Kako bi se dodatno pojačao efekt, preporučuje se korištenje smeđe ili tamnosmeđe nijanse sjenila za stvaranje efekta sjene.

Više nijansi ruža odjednom

Jednako zanimljiva bila je i Marilynina tehnika šminkanja usana, a njezini su vizažisti navodno koristili više nijansi crvenog ruža – tamno crvene boje s vanjske strane i svjetlije nijanse u sredini – za efekt maksimalno punih usana. Sličan rezultat možemo postići tako da upotrijebimo olovku za usne kako bismo ih savršeno definirali, a zatim dodamo svjetliju crvenu boju u sredinu kako bismo stvorili maksimalnu dubinu. 

Beauty 8 stvari koje treba znati prije nego što odlučimo postati plavuša

Marilyn najdraži miris

Jedna od stvari po kojima je Marilyn sigurno najpoznatija vrlo je vjerojatno njezina izjava o legendarnoj Chanelovoj petici: “Znate, postavljaju mi ​​pitanja kao na primjer što nosim u krevetu? Rekla sam 'Chanel no. 5' jer je to istina!” S više od 80 sastojaka sastavljenih od nota kao što su sandalovina, vetiver, svibanjska ruža, jasmin i aldehidi koji dodaju pjenušavost poput šampanjca – Chanel No.5 Eau de Parfum još je od Marilynog vremena ostao utjelovljenje elegancije i seksipila.

Njena omiljena nijansa plave

Prema njezinim vlastitim riječima, 'nijansa bijele jastučnice' bila je boja koju je preferirala. Marilyn je kosu izbjeljivala svaka tri tjedna i klela se u suhi šampon, odnosno dječji puder na korijenu.

Halley Brisker, frizerka Ane de Armes koja glumi Marilyn u 'Plavuši', napomenula je da je, iako su plave boje kose privlačne, važno ublažiti štetu koju izbjeljivač nanosi kosi. “Bojenje kose trajnom bojom ili izbjeljivačem može imati velik utjecaj na zdravlje kose pa se isplati proći kroz sve što može pomoći da kosa ostane zdrava. “Ja bih uvijek preporučila da se prije i poslije koristi neki šampon za obnavljanje kose i regenerator kako biste bili sigurni da pomažete popraviti strukturu kojoj je potrebna njega. Također izbjegavajte bilo kakve intenzivne toplinske procese poput ravnanja ili kovrčanja do tjedan dana nakon izbjeljivanja kose", poručila je, dodavši da dodatak biotina može poboljšati čvrstoću kose i smanjiti pucanje.

Posjeti Miss7.24sata.hr