Stars

Tajne beauty rutine Marilyn Monroe: Evo što je zaslužno za bezvremensku ljepotu slavne glumice

  • Standardi ljepote se neprestano mijenjaju, ali Marilyn Monroe i dalje prevladava kao njihova paradigma
  • Prošla su desetljeća od njezine tragične smrti, ali želja mnogih da odišu njezinim šarmom i samopouzdanjem nikada nije jenjavala
  • Od crvenih usana do svojih zaštitnih platinastih uvojaka, Marilyn Monroe bila je - i još uvijek je - ultimativna ikona i ljepotica koja je imala sklonosti za glamurom koji je postao bezvremenski

Na ekranu je Monroe često prikazivala stereotipnu glupu plavušu, ali u stvarnom životu bila je sve samo ne to. Samoprozvana štreberica, bila je pjesnikinja, proždrljiva čitateljica i ponosna obožavateljica Nietzschea i Jamesa Joycea. Monroina se inteligencija prenijela na njezin režim ljepote. Što se tiče ljepote, Monroe je često bila ispred svog vremena. Favorizirala je suhi šampon - dječji puder na korijenu kose svaka dva dana - i često je govorila o svom preziru zbog pretjeranog sunčanja, navodeći oštećenje kože. Njezine su navike bile posebno liberalne: voljela je "biti plavuša cijela". (Ili je barem tako sramežljivo tvrdila.) Pogledaj beauty naputke ljepotice starog Hollywooda.

Držala se podalje od sunca

"Osobno se protivim dubokoj preplanuloj boji jer se volim cijelo vrijeme osjećati pravom plavušom svijetle puti", objasnila je Monroe zašto se držala podalje od sunca - unatoč činjenici da je to bilo u modi u Kaliforniji. 

Sviđala joj se vrlo specifična nijansa plave kose

Ako si se ikad pitala kakvu je to nijansu kose tražila Monroe kad se uljepšavala kod frizera, vjerojatno ne bi pogodila da je to  bila boja "bijele jastučnice". Prema autorici Pameli Keogh, Monroe je izbjeljivala kosu svaka tri tjedna kod nekoliko frizerki, uključujući Pearl Porterfield (koja je također imala tendenciju blijedoplave kose) i Kenneth Battelle. Kako bi izbjegla previše pranja (što može utjecati na boju) zaklela se u poudanost improviziranog suhog šampona - Johnsonovog dječjeg pudera - nanoseći ga svaka dva dana kako bi joj kosa izgledala svježe.

Što sve dive nisu radile za ljepotu: Trikovi Marilyn, Audrey i Grace od kojih neke možeš i sama isprobati

Sjajan trik vizažista za punašne usne

Kako stvoriti pune, napućene usne po kojima je Marilyn bila toliko poznata? Pametna upotreba ruževa, ni manje ni više. Njezin bi vizažist primijenio do pet različitih crvenih nijansi - tamnije, crvene izvana i svjetlije prema unutra - kako bi stvorio iluziju dimenzije i punašnosti. Pametan savjet koji mnogi vizažisti koriste i danas.

Znala je važnost sna

Bila je žena koja je uživala u snu, i znala je da je san potreban za ljepotu. Monroe je noću spavala između pet i 10 sati u širokom krevetu za jednu osobu. Nedjelja bi joj bila dan prave razonode, a ponekad bi joj trebalo i dva sata da se razbudi, koristeći svaku minutu za ostanak još malo u krevetu, rekla je prilikom jednog intervjua.

Što je nosila u krevetu

Monroe nije nosila odjeću u krevetu, rekavši da joj pidžama i "jezive spavaćice" remete san. No ono što je nosila, bilo je pet kapi Chanela br. 5, parfema koji je navodno dodavala i u svoje ledene kupke. "Znate, postavljaju mi ​​pitanja", rekla je u intervjuu, "Kakvu odjeću nosite za spavanje? Pa sam rekla "Chanel br. 5", jer to je istina!"

Ledene kupke

Iako su Wim Hof ​​i brojni tadašnji sportaši  popularizirali ledeno hladne tuševe i kupke, Marilyn je bila daleko ispred. Kaže da se nekada kupala u ledenim kupkama kako bi joj koža bila čvrsta i zategnuta.

Možda vas zanima To prelijepo lice... Računalnom obradom pokazali su kako bi Marilyn Monroe danas izgledala da je još s nama Rubrika Stars Stars

Kako je pazila na kožu

Monroe se pridružila Audrey Hepburn u redovnom posjećivanju mađarskog dermatologa Erna Laszla koji je imao zapisanu rutinu svojih poznatih klijenata. Pateći od suhe kože (govori se da je opsesivno prala lice do pet puta dnevno kako bi se spriječila prištiće), Laszlo je glumici propisao rigoroznu rutinu njege kože koja se razlikovala ovisno o dobu dana i prigodi. Njezina večernja rutina njege kože započela je čišćenjem uljem, zatim kremom, a završila je s losionom za kontrolu sebuma. Svi su ti proizvodi dostupni i danas.

Sjaj Marilyn Monroe

Dok se danas divimo raznolikoj ponudi highlightera, Monroe je svoj sjaj dobila na drugi, možda manje primamljiv način. Prilikom svoje beauty rutine ona bi nanosila slojeve vazelina ispod svoje podloge za puder kako bi pomogla koži da ulovi svjetlost i dobije sjaj. Ona je također navodno bila fan krema s rashlađujućim učinkom, poznate kao "cold" kreme, a ostali kultni proizvodi još uvijek se koriste i danas, uključujući kozmetiku Elizabeth Arden i Nivea kreme. Monroe je čak koristila i maslinovo ulje na svojoj koži, koj joj je pomoglo protiv suhe kože.

Jane Seymour Možda vas zanima 'Dr Quinn, žena vrač' ima 70 godina i izgleda nevjerojatno: Jednostavnije je nego što mislite! Rubrika Stars Stars

Nije bila fan vježbanja

"Ne vježbam ritmično poput ljudi koji vježbaju na radiju; Ne bih mogla podnijeti vježbu ako bih se zbog toga osjećala iscrpljeno", rekla je Monroe o svom pristupu vježbanju. Možemo je razumjeti.. Umjesto toga, uživala je u "jednostavnoj rutini učvršćivanja poprsja" koja je uključivala podizanje utega od pet kilograma iznad glave 15 puta. Činila bi to pored kreveta svako jutro dok se nebi umorila.

Photo: Instagram@Marilyn Monroe
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    najljepša
  • manfred

    ljepotica