Život

Znaš li da u Hrvatskoj postoji selo jagoda? Saznali smo gdje se nalazi!

  • U tijeku je sezona jagoda, a mi smo saznali gdje se u Hrvatskoj nalazi pravo malo selo jagoda
  • Ako vas ovih dana put navede u blizinu Ludbrega, svakako posjetite selo Čukovec
  • Tijekom sezone jagoda koja je relativno kratka u Čukovcu se proda čak 250 tona ovog voća
Možda vas zanima Prave jagode ili "umjetne" - kako znati što kupuješ? Rubrika Life&style Life&style

Iako se po vremenskoj prognozi ne čini tako, u tijeku je sezona jagoda. Omiljeno crveno voće već polako osvaja police trgovina i tržnica, a mi jedva čekamo one najslađe u svim mogućim kombinacijama. Kad bismo barem imali selo puno jagoda...  | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Damir Spehar/PIXSELL

A želja nam se, čini se, ostvaruje. Jesi li znala da u Hrvatskoj postoji pravo selo jagoda? Riječ je o malom selu Čukovec koje se nalazi u Varaždinskoj županiji, pored Ludbrega. Mještani su malobrojni i, prema posljednjem popisu stanovništva, ima ih svega 322. I većina ih je posvećena baš uzgoju jagoda, a gotovo svaka kuća ima svoju plantažu.

Mjesto je ovaj slatki nadimak dobilo zbog toga što gotovo svako kućanstvo na plantažama uzgaja jagode, a potom ih prodaje ispred kuće, u blizini glavnih prometnica. Procjenjuje se kako se u Čukovcu, tijekom sezone jagoda koja je relativno kratka, proda čak 250 tona ovog voća, a kruže i priče da su ove domaće jagode jako, jako slasne. I mi definitivno želimo nabaviti koji kilogram ovih jagoda!

 | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Damir Spehar/PIXSELL

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Komentari 0