Život

Žena koja je žrtvovala bebu da spasi sebe, ipak umrla

Ova mlada žena prošle je godine stavljena pred najtežu odluku: spasiti svoj život ili život svog nerođenog djeteta. Bolest je ipak bila jača

Prošle je godine Charlotte Smith iz Londona, tada 21-godišnjakinja trudna sa svojim prvim djetetom morala donijeti pretešku odluku. Dijagnosticirana joj je limfoblastična leukemija i liječnici su joj rekli kako bi iznošenje trudnoće do kraja za nju moglo značiti da će sama umrijeti.

Suočena s ovi zlogukim proricanjem vlastite smrti, Charlotte je donijela najtežu odluku za svaku majku - i odlučila prekinuti trudnoću u 11. tjednu. Istoga dana kad je pobačaj izvršen započeta je kemoterapija kako bi se pobijedio rak. Osim na intenzivnom liječenju sljedeće je mjesece ova mlada žena provela djeleći svoju priču na društvenim mrežama u želji da podigne svijest o toj teškoj bolesti. Njezina je priča dirnula tisuće ljudi - Charlotte je unatoč teškom zdravstvenom stanju i gubitku djeteta nastojala biti i ostati pozitivna i dan za danom se nositi sa bolešću i problemima vezanim uz nju. Na žalost, bitka nije dugo trajala, preminula je prekjučer, u dobi od 22 godine. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka U kolovozu prošle godine Charlotte Smith je progovorila o tome kako je saznala da ima leukemiju. Isprva, simptome koji su se pojavili pripisivala je trudnoći. "Nekoliko tjedana od početka trudnoće počela sam se osjećati bolesno" rekla je mlada žena. "Nisam se isprva zabrinjavala, no jako su me počela boljeti leđa i bila sam tako umorna. Nisam mogla jesti i gotovo sve bih ispovraćala. No sve sam to pripisivala trudnoći." 

Limfoblastična leukemija prilično je podmukla bolest, čiji se simpromi u početku slabo izražavaju i često pripisuju drugim bolestima, no, kad je došlo vrijeme da napravi krvne pretrage, sve je postalo mnogo jasnije. Njezini problemi više se nisu mogli pripisati samo jutarnjim mučninama. 

"Krvne pretrage sam napravila početkom prosinca", ispričala je, "to je uobičajena praksa za trudnice, naprave se između devetog i dvanaestog tjedna. No pozvali su me natrag jer rezultati su pokazivali nešto neuobičajeno i morala sam ostati preko noći u bolnici." Sljedećeg jutra rečeno joj je da ima leukemiju.  | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Jedino o čemu sam u tom času brinula bila je beba" rekla je Charlotte. "Ali rekli su mi da je situacija sljedeća: ili moj život ili djetetov, a nisam željela umrijeti. 84 posto stanica raka je u mojoj krvi."

Možda vas zanima Rak jajnika: ni u kom slučaju nemoj ignorirati ove znakove Rubrika Life&style Life&style

Upozorili su je da će vrlo vjerojatno umrijeti odbije li liječenje. "Nisam željela okončati trudnoću dok ne napravim ultrazvuk. Tako sam sljedeći dan išla na ultrazvuk i vidjela sam svoju bebu." Liječnici su poštovali njezinu želju i Charlotte se na taj način oprostila od djeteta.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Na žalost, terapija nije djelovala. Pokazalo se to gotovo odmah i nakon dva ciklusa kemoterapije mlada je žena završila na intenzivnoj njezi. Presađena joj je i koštana srž njezinog brata no ni to nije pomoglo. 

Njezina prijateljica Jordan je postala: "Ni u milijun godina nisam mislila da ću morati jednom ovo napisati. Mnogi od vas su vidjeli Charlottin post ovog jutra da ide u bolnicu. Ona je moja najbolja prijateljica i to je već mnogo godina; umrla je, dobila je infekciju koju nije mogla pobijediti."

Iako je ovo tragedija i sve koji su bili povezani s njom, Charlotte je tijekom svog liječenja pokrenula kampanju u kojoj je apelirala na sve trudne žena da što ranije načine krvne pretrage i njezin su apel vidjele tisuće.

 

 

Photo: Facebook/Predrag Suka
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ruthwilson

    Obratite se: druzaiherbalcure@gmail.com za bilo kakav zdravstveni problem, nikad nisam mislio da ću pisati ovu poruku, ali nakon 5 godina i gotovo izgubio svoj brak jer ne mogu imati dijete, Moj prijatelj preporučio dr Uzai da ja sam me uvjerio ... prikaži još!