Život

Zašto bi se Kate i Meghan gledale preko nišana?

Analiziramo njihov stil, tražimo sličnu odjeću, pomno pratimo koju kozmetiku koriste, a kupile smo i identičan lak za nokte. Saznale smo dosad već svašta o njima, ali jednu stvar ne možemo i ne trebamo provjeriti

Jesu li Kate i Meghan frendice? Neki mediji tvrde da se kraljevske šogorice gledaju preko nišana i da se tek prividno poštuju, manjina da su se pomirile netom prije Wimbledona. Još skromnija manjina su optimisti koji tvrde da je odnos Meghan i Kate vrlo očekivan nastavak njihovih osobnih bajki te da će u harmoniji (dobrosusjedski, po novom) živjeti do kraja života. Ja, iskreno rečeno, pojma nemam o tome kako se one drže iza zatvorenih vrata.  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Između svih ekstremnih naslova, najviše su me zainteresirali oni dramatični koji kažu da se nikad, baš nikad, neće slagati i biti prijateljice. Glavni argument u obranu te teze je da imaju, gle čuda, različite osobnosti. Da ne ispadne baš kao da je to izgatala baba Vanga, piše da su to dobro proučili stručnjaci za neverbalnu komunikaciju, body-language readeri. Prvo sam samo preletjela, a onda sam uključila moždane vijuge. Nešto tu smrdi. Ma tko to kaže da dvije žene ne mogu biti prijateljice ako imaju - različite osobnosti?!  | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Imam nekoliko bliskih prijateljica i baš nijedna nema karakter sličan mom. Imamo dodirne točke, ali nipošto nismo iste. Jedna je, recimo, takav karakter da uistinu može pojesti samo jedan red čokolade. Ja isto pojedem jedan red pa onda još pet redova. Druga je savršena vozačica. Žena je zmaj - ne boji se ići na rotor, poštuje semafore, pušta pješake i ne otpadne ti bubreg kad prelazi preko ležećih policajaca na Jarunu. Ja pokušavam postati vozačica. Pokušavam tako dugo da mi je već istekao liječnički pregled, a instruktor me svaki dan podsjeti da mi šteka motorika. Toliko o tome.

Baš svaka od njih ima svoje posebnosti, a ja sam i dalje priča za sebe. One ne plaču na filmove, ali u kino ponesu maramice za mene. Ja ne volim meso, ali ne vodim ih u vegeterijanske restorane jer ga one rado jedu. Naše nas razlike čine boljim i tolerantnijim ljudima, ali daleko od toga da je sve idila. Pa mi se ''zakačimo'' barem jednom mjesečno. A onda si izopraštamo sve živo i neživo. Prijateljstvo ponekad, baš kao ljubav i svaki stabilan ljudski odnos, traži kompromise. Mislim da je to fer - mnogo uložiš, mnogo dobiješ. 

Isto bi moglo biti, vjerujem, s vojvotkinjama. S punim pravom, one su različite. To je i više nego očito. Došle su, usputno rečeno, iz različitih kultura, odrasle u različitim obiteljima, imale posve drugačije karijere. Ali ipak, zar ispod Givenchya i Ralph Laurena, nisu samo - dvije žene u tridesetima? Možda postoji kamen spoticanja, ali ja ga, evo, ne znam. Niti ne slutim, ali 23 godine ženskih prijateljstava me uči da problem nikad nije u različitim osobnostima. Ako je to navedeno, onda je to kao ''rastali se zbog nepomirljivih razlika'' - šuplje u prazno. 

Možda vas zanima Kao Kate i Meghan - 10 žutih haljina do 150 kuna Rubrika Moda Moda

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Možemo maštati da ih posvađaju zakulisne dvorske igre, možemo ufilmati da je Meghan ljubomorna jer će Kate biti kraljica (tko zna kad, dugovječni su Windsori) ili da je Kate ljubomorna jer je Meghan nova modna mezimica (doduše, kako kome). Fantazirajmo, za to služe kraljevi i kraljice i svi ostali elementi bajke. Ali barem budimo kreativni. Ovo s različitim osobnostima je malo passé. Outdated. 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0