Život

„Usisavanje“ kondoma - novi suludi trend opasan po život

Opet se pojavio opasan izazov koji se širi društvenim mrežama. Kao i za svaki „test hrabrosti“ koji se pojavio na Internetu, i kod ovog se pitamo – pa tko je došao na ovako glupu ideju?!

„Condom Snorting Challenge“ (u slobodnom prijevodu -: „Izazov usisavanja kondoma“) je uistinu jedan od luđih izazova koje smo vidjele: cilj je usisati kondom kroz nos! Osim što je to jako glupo, liječnici upozoravaju da je i opasno! 

Zastrašujući trend – tinejdžeri udišu kondome 

Cilj je usisati kondom kroz nos te ga izvući kroz usta. Za to nema nikakve nagrade, osim nekoliko klikova na YouTube-u. Naravno, cijeli spektakl se snima, a potom stavlja na društvene mreže. To što stavljaju život na kocku kod tog suludog izazova – tinejdžerima je očito svejedno. Možda ipak podcjenjuju opasnost?

 | Autor: Getty Images Getty Images

„Condom Snorting“ je opasan po život 

Naime, kondom može (nakon usisavanja u nos) lako zapeti u grlu ili u dušniku – a posljedica toga može čak biti i smrt! Ako se kondom usisa kroz nos, a pri tome slučajno još i duboko udahne ili se zagrcne, onda zrakonepropusni lateks može zatvoriti dišne puteve, odnosno može doći do smrti gušenjem! 

Oprez, ove snimke nisu za one slabih živaca… 

Photo: Getty Images

Komentari 0