Život

Što sam jučer naučila od Victorije Beckham

Da, možete reći da je ona antipatična, premršava žena koja se nikad ne smije i prilijepiti joj sve što hoćete. Ja ovom svijetu želim više žena kao što je Victoria Beckham

Oči cijelog svijeta danas su bile uprte u kraljevsko vjenčanje, mladence, vjenčanicu i njihove goste. Da, prekrasno je bilo, ali ne mislim još jednom ponoviti priču koja je već osvanula u svim vijestima. U glavi mi je trenutno Victoria Beckham.

Prije samo desetak godina, kad se prpošna bivša spajsica bacila u modne vode, smijao joj se cijeli svijet. Zlih jezika nije manjkalo. Istina, 2008. godine po virtualnom svijetu bilo je manje hejtera, ali nije ju svijet visoke mode dočekao raširenih ruku. Svi su sumnjali u ženu od šljokica, prekratkih haljina i iskvarcanog tena, žene koja se iz glazbince, naoko, pretvarala u još jednu u nizu supruga proslavljenih nogometaša.

 | Autor: Cover Images Cover Images

Ipak, žmireći pred skepsom svijeta u koji je ulazila, u jesen te godine svijetu je predstavila 10 kreacija - minimalističkih, sofisticiranih, šokantno ukusnih. Ona je čvrsto odlučila ponovo se izmisliti, nanovo roditi. Kažete da je imala kapital? Pa, da, imala ga je i Borna Rajič. I što s tim? Novac ne implicira sposobnost, za to ad hoc nabrojim dvadeset svježih primjera.

Danas, 11 godina poslije, stupila je još jednom među svjetsku elitu ponosno, u svom dizajnu. Nosila je sebe unutra i na van - svoj brend i svoj životni projekt. Učinila je to i na prošlom kraljevskom vjenčanju, u zadnjem stadiju trudnoće. Među kreacijama kuća zvučnih imena, ona je od glave do pete samo Victoria.

Da, možete reći da je ona antipatična, premršava žena koja se nikad ne smije i prilijepiti joj sve što hoćete. Ne bih rekla da ju to duboko dira i da nad tim cvili. Nema ona za to vremena. Moja poanta je da želim ovom svijetu još više žena koje će zauzeti stav koji je Victoria zauzela. Bio bi to odvažan svijet.

 | Autor: Instagram Instagram

Što je odabrala? Odabrala je neumoljivo vjerovati u sebe i svoj talent, od početka do kraja. I onda kad su pljucali i kljucali i onda kad su napokon digli bijelu zastavu i otvorili joj vrata - ona nije sumnjala. Za sebe je jednom rekla da nikad nije bila prirodno najbolja, da nikad nije bila vrhunac talenta, ali da je uvijek znala raditi. Njena je snaga volje i čvrsta odlučnost ono zbog čega danas pišem o ženi koja se na kraljevsko vjenčanje obukla u strogo i tamno, kao nitko drugi, i iznijela to kao princeza. Ne, ne kao princeza. Iznijela je to kao kraljica. Jer kraljevska krv ne čini kraljice. Stav je ono što čini kraljice. Po meni, Victoria Beckham pobjedila je svijet i prije svijeta - samu sebe.

Photo: Cover Images

Komentari 0