Život

Priča ove mlade kandidatkinje 'Života na vagi' nas je dirnula, popričali smo s njom uoči showa

Svaka nova sezona reality emisije "Život na vagi" donosi nove i zanimljive kandidate, a sada je to Magdalena Štimac, 23-godišnjakinja iz Gospića, aspirativna beauty blogerica koja je odlučila promijeniti svoj život

Danas počinje treća sezona reality emisije "Život na vagi". RTL-ova uspješnica za ekrane je prikovala brojnu publiku, a neke od kandidata pretvorila u prave zvijezde. Nezaboravna je publici milenijalki bila Gabrijela Crnjac, djevojka iz Slavonskog Broda koja je bila najteža, ali i humorom najpotkovanija natjecateljica prve sezone showa. Velika bitka je iza, ali i ispred Gabi koja je danas posvetila šminkanju. A i jedna ovogodišnja kandidatkinja je prava beauty junkie, koja za kulericu Gabi kaže kako joj je omiljena natjecateljica iz prošlih sezona. Magdalena Štimac dolazi iz Gospića, ima 23 godine te trenutno 109 kilograma, a vlasnica je beauty bloga koji bi jednog dana htjela podignuti na višu razinu.

 | Autor: Magdalena Štimac Magdalena Štimac Hlače nakon gubitka kilograma

No, prvi cilj joj je skinuti kile: "Cijeli svoj život imam problema s viškom kilograma i zapravo nikada nisam ni znala kako je to biti mršav. Zbog toga sam kroz cijelo školovanje trpjela uvrede, omalovažavanja, ogovaranja, samopouzdanje mi je palo i postala sam jako iskompleksirana. Imala sam bezbroj pokušaja mršavljenja, ali nažalost, brzo bih odustala. Narušila sam i zdravlje, već se četiri godine borim sa visokim tlakom, pa me strah da mi se zdravstveno stanje još ne pogorša."

 | Autor: Magdalena Štimac Magdalena Štimac

Kako Magdalena sama priznaje, nije bio jedan trenutak koji ju je potaknuo na promjenu u životu i prijavu u show, nego cijeli niz događaja: Već se duže vrijeme ne osjećam baš dobro u svojoj koži i svjesna sam da moram napraviti prvi korak kako bih počela sa promjenom, a prvi korak je taj da sam jednostavno shvatila da moja prekomjerna težina loše utječe na moje zdravlje.

Voljela bih živjeti punim plućima i u trenutku, bez razmišljanja jesam li popila tablete, hoće li mi nešto naškoditi ili ne. Nakon što sam vidjela da su prijave za show otvorene, nisam ni trenutka oklijevala i prijavila sam se bez razmišljanja.

Naravno, show u kojem se iz temelja mijenjaju stečene životne navike nije nimalo lak, što smo imali prilike vidjeti u prošlim sezonama. "Od showa definitivno očekujem SHOW! Puno znoja, suza, smijeha, i naravno puno izgubljenih kila. Uvijek u životu sam imala par kratkoročnih ciljeva kako bih došla do jednog dugoročnog cilja, ali ovaj put idem na dugoročni cilj. Idem promijeniti život iz korijena, steći nove životne navike, promijeniti neke stavove u životu i jednostavno ustrajati u tome."

 | Autor: Magdalena Štimac Magdalena Štimac Magdalena Štimac je probala trenirati

Ipak, Magdalena nije jedina iz svoje okoline koja se suočava s prekomjernom težinom. Njezin problem dijele i njezini roditelji te dečko:  Nakon izlaska iz showa planiram svoje nove navike prenijeti roditeljima i dečku kako bi i oni skinuli koji kilogram. Što se tiče reakcije, prihvatili su to ok, ali vjerujem da moji roditelji još nisu svjesni da idem u show, možda postanu svjesni kad me vide na TV-u".

Magdalena Štimac je zapravo od malena bila punija: "Rodila sam se sa skoro pet kilograma, a najveći uzročnici, odnosno uzročnik moje povećane težine je hrana! Brdo hrane! Volim jesti, ali eto, nažalost jedem hranu koja je većinom kalorijska bomba, vjerujem da ću u showu naučiti jesti zdravo, a ukusno." 

 | Autor: Magdalena Štimac Magdalena Štimac Magdalena je nakratko izgubila preko 20 kilograma

Ovoj 23-godišnjoj kandidatkinji je u mlađim danima želja bila postati slastičarka: "To se na moju sreću nije ostvarilo, haha, volim peći kolače, isprobavati nove recepte, a nakon showa ću se okušati u izradi zdravih slastica, tko zna, možda postanem healthy food blogerica", smije se ova vlasnica beauty bloga koja puno vremena provodi u prirodi i sa životinjama s obzirom da njezina obitelj ima obiteljsko gospodarstvo. 

Možda vas zanima Ispovijest: Zbog svoje pretilosti skrivam se u ormar kada roditeljima dođu gosti Rubrika Život Život

A kako je započela priča s beauty blogom? Magdalena je ljubav prema dekorativnoj kozmetici otkrila prije tri godine, kada se i javila želja za pokretanjem bloga: "Rado kupujem i isprobavam nove proizvode te svoje mišljenje podijelim sa čitateljima. Uz to što volim isprobavati nove stvari, volim se i šminkati, stoga se na mom blogu može pronaći i pokoji tutorial. Voljela bih kada bi na svom blogu mogla imati više fashion postova, ali nažalost moj višak kilograma i manjak odjeće za plus size djevojke me u tome sprječava. Za sada mi je pisanje bloga samo hobi, a nadam se da će se jednoga dana možda pretvoriti  u nešto više." 
Uzori među blogericama su joj Nikkie de Jager, te domaće influencerice Ivana Blažoti Mijoč, Jelena Perić te Ella Dvornik.

 | Autor: Magdalena Štimac Magdalena Štimac Beauty transformacija

Što se tiče showa "Život na vagi", Magdalena ima velika očekivanja...: "Svjesna sam toga da ću se morati otvoriti, da ću pokazati svoje emocije, pričati o problemima koje imam i mogu reći da mi to ne pada teško, dok bi se stara Magdalena zatvorila u sebe i govorila "nije mi ništa". Iskreno se nadam da će se gledajući ovaj show i mnogi drugi ljudi osvijestiti kao što sam se i ja osvijestila i da će učiniti nešto za sebe i za svoje zdravlje."

Photo: Magdalena Štimac

Komentari 0