Život

Ovo je zdrava verzija Nutelle od samo tri sastojka! Ima puno manje kalorija, a lako ju možeš napraviti sama

  • Nutella, taj okus božanstvenih lješnjaka je desert iz naših snova
  • Pojesti ćemo je na kruhu, umiješati u deserte ili - ono najdraže, jesti na žlicu direktno iz tegle
  • Obožavamo je, no nije najzdravija slastica na zemlji. Zato ćemo ti dati recept kako da sama napraviš zdraviju verziju Nutelle

Ne moraš se odreći Nutelle jer je sada možeš napraviti sama, a potrebna su ti samo tri sastojka! Tahini, namaz od sezama (bliskoistočni začin koji se dobiva prženjem sjemenki sezama) savršena je baza ove veganske smjese. Iako izvorna Nutella sadrži lješnjake, mi volimo zdrave masti, omega-3 masne kiseline i hranjive sastojke koje sadrže sjemenke sezama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nutella (@nutella)

Možda vas zanima Ovaj Nutella cheescake je prefin! Bez pečenja i vrlo jednostavan za pripremu Rubrika Life&style Life&style

Tahini je također izvor kalcija (samo jedna žlica sadrži pet posto dnevne preporučene količine), kao i željeza, magnezija, bakra i minerala za jačanje imuniteta. Možeš, naravno koristiti lješnjake umjesto tahinija tako da ih samelješ i umiješaš u smjesu ili koristiti kupovni maslac od lješnjaka.

Znaš li što zapravo znači naziv „Nutella“?

Koliko je zdrav ovaj čokoladni namaz?

U usporedbi s Nutellom, ova veganska alternativa ima manje kalorija, ugljikohidrata i šećera po obroku od dvije žlice. Iako kalorijska razlika nije velika (200 kalorija naspram oko 180 kalorija), većina Nutellinih kalorija dolazi iz šećera. Ovaj recept bez mliječnih proizvoda sadrži manje od jedne petine Nutellinog šećera i ugljikohidrata.

Možda vas zanima Savršeno! Nutella hotel se doista otvara, donosimo detalje kako će izgledati i što će nuditi Rubrika Life&style Life&style

Recept za 4 porcije

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nutella (@nutella)

Sastojci

1/2 šalice tahinija
3 žličice javorovog sirupa (možeš isprobati i druge prirodne zaslađivače, uključujući med ili agavu)
2 žlice kakaa u prahu 
1/2 žličice cimeta (po želji)

Priprema

1. Dodaj sve sastojke u posudu. Lagano umiješaj ili izmiksaj.

2. Kada smjesa postane kompaktna, probaj da vidiš je li po tvome ukusu. Ako želiš da bude slađe, dodaj još malo javorovog sirupa.Za bolji čokoladni okus, dodaj još kakaa u prahu. Po izboru možeš dodati i prstohvat soli.

3. Miješati na većoj brzini dok se sastojci potpuno ne sjedine. Možeš servirati odmah ili pospremiti u hladnjak.

Zdravu Nutellu možeš kombinirati s različitim vrstama voća ili punozrnatim kruhom i nećeš osjećati grižnju savjesti dok je budeš jela!

 

U novoj epizodi showa "miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima" briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

 

 

 

 

 

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Johnbest

    Treba li vam kredit? Ekstremni zajmovi su vam dostupni i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-pošta: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su ... prikaži još!