Život

Odlučila sam isprobati vožnju preko Taxify aplikacije i provjeriti je li doista jeftinija od Ubera

Iako koristim Uber otkad postoji na našem tržištu, zanimalo me koja je razlika između njega i Taxifya, novopridošlice koji slovi kao njegova glavna konkurencija s nižim cijenama prijevoza

Gotovo svako jutro kao prijevoz do posla odabirem Uber i takav mi je plan bio i jutros, ali sam se sjetila da je na tržište stigao Taxify. Kako nisam znala pretjerano puno o njemu osim da je još jedna u nizu aplikacija za naručivanje vozila te da nudi puno isplativije tarife vožnje od Ubera, odlučila sam instalirati aplikaciju. Sama instalacija ima dva koraka - unos broja mobitela i unos e-mail adrese i imena te prezimena. Vrlo brzo aplikacija je spremna za korištenje i vrlo je slična Uberovoj aplikaciji. 
 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Odlučila sam pogledati i na Uber aplikaciji koliko bi me koštala ista relacija u isto vrijeme, pa tako odlučiti preko koje aplikacije ću naručiti vozilo. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Cijena za istu relaciju preko Taxify-a je bila desetak kuna jeftinija pa sam se odlučila za nju. Iznenadilo me vrijeme očekivanog dolaska vozača na moju adresu s obzirom na to da je ova aplikacija relativno nepoznata, pa nisam mogla procijeniti koliko su aktivni u gradu. Nakon naručenog vozila, došla mi je obavijest o povećanju cijene za vrijeme čekanja. Taman kad mi je na aplikaciju stigla obavijest da je vozač stigao već sam ga čekala. 
 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Nakon ove vožnje Uberom sigurno kupujem sprej za samoobranu Rubrika Život Život

U ovoj aplikaciji se ne pokazuje registarska oznaka vozila koje dolazi po tebe već samo piše model vozila. U mom slučaju je uz sliku i ime vozača pisalo Citroen C-Elysee ispod kojeg je pisao TESTCAR. Auto koji je došao po mene je bio Renault Megane.  Pretpostavila sam da je to stoga jer se tek razvijaju, odnosno od jučer, 27. studenoga su tek na našem tržištu, ali mi je vozač rekao da mu je to napomenulo već nekoliko klijenata. Sam izgled automobila se ne razlikuje od Uberovih vozila - isto imaju oznaku na krovu auta.
 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Kad bi potražnja za vozilima bila velika, Uber je na aplikaciji imao obavijest za koliko puta je moguće povećanje cijene. Na Taxifyu nisam dobila nikakvu obavijest pa sam pretpostavila da u to vrijeme kad sam išla povećane potražnje nije bilo. Ipak, na pola puta mi je vozač rekao kako se njemu pojavila obavijest kako će se raditi o povećanoj cijeni, ali nije mogao vidjeti nikakav podatak više. Pretpostavila sam da će svejedno cijena biti u onom rasponu koji mi je bio ponuđen prilikom naručivanja vozila. 

Iako obično relaciju Uberom od kuće do posla platim u prosjeku 40 kuna, s povećanjem sa 60 lipa po minuti na 1,20 kuna, prekjučer sam platila 44, 19 kuna. Današnja vožnja Taxify- om me je ispala 47, 60kuna!!

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Isprobala sam vožnju Blabla Carom 4 puta i - funkcionira Rubrika Life&style Life&style

Nakon današnje prve vožnje u aplikaciji mi se pojavila mogućnost da aktiviram svoju promociju, odnosno ostvarim popust od 50 posto na iduću vožnju, ali to se odnosi na plaćanje karticom putem aplikacije. 
 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Moj zaključak je da ću se ipak držati dobre, stare i provjerene vožnje Uberom, ali da ću ipak dati još jednu šansu Taxifyu jer je današnja vožnja možda samo bila kombinacija neuigranosti i loše sreće. 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0