Život

Nevjerojatna ljubavna priča: Umrli na isti dan nakon 71 godine braka

  • U današnje doba modernih veza i upoznavanja preko interneta i aplikacija, teško je naći ljubavnu priču poput ove, koja koja će te istinski ganuti
  • Tu i tamo u stvarnom životu naletimo na par koji nam može izmamiti suze, vratiti vjeru da prava ljubav još postoji
  • Takva je ljubavna priča Herberta DeLaiglea (94) i Marylin Frances DeLaigle (88). Umrli su u razmaku od 12 sati istoga dana, nakon 71 godine braka.

Susreli su se prije sedam desetljeća u jednom kafiću. ”Frances je radila u kafeu White Way u Waynesnborou”, prisjetio se Herbert za televiziju prvog susreta u gradiću u Virginiji, južno od Washingtona. ”Viđao sam je često kako juri po kafiću i uzima narudžbe, uvijek sam je pratio očima i napokon prikupio hrabrosti da je pozovem na sastanak.”

Otišli su u kino, šetali se, pričali. Godinu dana kasnije Herbert je zaprosio svoju Frances.

"Pitao sam ju bi li me željela kao svog supruga" ispričao je Herbert.

Možda vas zanima Hoće li drugi brak trajati dulje od prvoga? Imamo odgovor na to, kao i najčešće razloge razvoda Rubrika Love&Sex Love&Sex

Odmah je pristala, već su se jako voljeli. No, zamalo je sve pokvario jer je zakasnio na vjenčanje sat vremena.

Frances je šest godina provela s Herbertom u Njemačkoj gdje je ostao poslije Drugog svjetskog rata. Poslije toga služio je i u Koreji i u Vijetnamu i umirovio se nakon 22 godine rada za američku vojsku. Frances i Herbert dobili su šestoro djece i smatrali ih sve svojim najvećim životnim blagoslovom. Kad su umrli, imali su16 unuka, 25 praunuka i 3 pra-praunuka.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Herbert i Frances ludo su se voljeli do posljednjeg dana, a često su se znali i šaliti...

"Što najviše voliš kod mene" pitao ju je Herbert.

"Apsolutno nemam pojma" zadirkivala ga je supruga.

U posljednjem intervjuu za lokalnu televiziji, na dan kada su slavili 70. godišnjicu braka, rekli su da njihova ljubavna priča još nije gotova.

"Nismo mogli ni sanjati da ćemo otići toliko daleko, da će naša ljubav toliko trajati , a nadam se da ćemo imati još nekoliko godina ispred sebe..."

Možda vas zanima Donose nevolje: Bračni savjetnici otkrivaju koje greške ljudi najčešće rade u braku Rubrika Love&Sex Love&Sex

Njihov recept za dug i sretan brak je jednostavan.

"Pokazujte svoju ljubav prema bračnom partneru"

Kad bračni partner umre neposredno nakon smrti svoje bliske, drage osobe, smrt se često pripisuje slomljenu srcu.

”Sindrom slomljenog srca koji je, u stvari, medicinski ozbiljna stvar, zasniva se na tome što šokantna vijest, najčešće nešto poput gubitka bliske osobe s kojom si dugo dijelio život, izazove masivno stvaranje hormona povezanih sa stresom koji uđu u krvotok i zaista 'izbombardiraju' srce”, kaže dr. Matthew Lorber, psihijatar iz čuvene bolnice Lenox Hill u New Yorku.

Jak emocionalni šok može dovesti do naglog slabljenja srca, što se manifestira kao srčani udar. Frances je poželjela još nekoliko godina ljubavi, umrli su godinu dana nakon 70. obljetnice braka. Na isti dan. Njihova ljubav sada će trajati vječno.

Mama i sin Možda vas zanima Samo jednim iskrenim i nevinim pitanjem 6-godišnjak je spasio brak svojih roditelja Rubrika Život Život

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!
 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0