Život

"Naručila sam kupaće kostime na Internetu i evo što me dočekalo"

Prvi put sam se usudila naručiti kupaći sa stranog web-shopa. Kostim je super, ali konačan trošak me je prilično šokirao. Evo na što moraš paziti da se neugodno iznenađenje ne bi dogodilo i tebi

Ljeto kuca na vrata, brige oko idealnih kupaćih kostima nas sustižu. Godinama trčeći maraton po trgovinama, znojeći se očajnički, bila spremna potrošiti daleko iznad budžeta, ove godine odlučila sam pokušati nešto novo, nešto drugačije. Izlazeći iz svoje igre na sigurno odlučila sam se na internet kupovinu kupaćeg kostima. Čitajući recenzije na forumima, gledajući razne videe, i potaknuta iskustvom prijateljice odlučila sam se na stranicu SheIN.

KAKO ODABRATI ŽELJENI KOSTIM

Prvi je korak pronaći nešto za sebe. S obzirom da stranica ima vrlo velik izbor te nije lako odabrati samo jedan od njih. Zahvaljujući odličnom algoritmu stranice možete spremati vaše favorite, kako biste se kasnije, što jednostavnije, od nekolicine izabranih, odlučili ipak za samo neke od njih. Nakon odabranih favorita, krenula sam sužavati izbor, te sam se pronašla dva kupaća kostima, igrajući na sigurno. Ulaskom u listu svojih favorita prvo sam razmislila o potrebnom konfekcijskom broju kako bih izbjegla poklanjanje sestrični iz osnovne škole, ili ga korištenje istog za brisanje prašine. Iako su konfekcijski brojevi napisani kao izbor pored svakoga od pojedinih kostima treba biti oprezan. S obzirom da se radi o stranoj web stranici, uvijek radije odabirem veći konfekcijski broj, jer kao što sami znate, jednostavnije ćete suziti neki odjevni predmet nego ga proširiti, pa čak ako se radi i o kupaćem kostimu.

RAZMISLI O TROŠKOVIMA TRANSPORTA

Nakon odabranih kupaćih kostima u željenom konfekcijskom broju, i napunjene internet košarice dolazimo do troškova transporta. Ukoliko vrijednost vaše robe prelazi pedeset dolara, tada je vaša dostava(shipping) besplatna, barem što se tiče same stranice, a ukoliko je vaš iznos manji od pedeset dolara, tada se naplaćuje iznos od petnaest dolara po pošiljci. Razmišljajući tom logikom, odlučila sam ubaciti još neke sitnice u svoju košaricu kako bih prekoračila iznos za besplatnu dostavu. Cijene kupaćih kostima bile su prihvatljive svakom džepu; jednodijelni kupaći stajao me 15 dolara, a dvodijelni 13 dolara. Dodajući sitnice zbog popunjenja košare ukupan račun bio je 110,99 dolara. Klik, klik, klik, i narudžba je zaprimljena. Mojoj zantiželji nije bilo kraja. Kada će kupaći kostimi stići, i kakvi će oni biti, jesam li pogodila konfekcijski broj, i dolazi li mi uskoro na kućnu adresu jackpot kupaći.

Nakon tri tjedna čekanja stigao je paket na kućnu adresu. Nažalost, kod kuće nije bilo nikoga, pa je gospodin poštar ostavio papirić o dostavi paketa. Sva uzbuđena dolazim kući i tri dana nakon dolaska paketa u nedostaku vremena odlazim na poštu. Dočekalo me malo iznaneđenje. Preuzimanje paketa treba platiti u iznosu jedne trećine vrijednosti paketa. S obzirom da troškovi transporta ovise o vrijednosti vašeg paketa, moji su iznosili 242 kune, i ležarina u pošti po danu je iznosila 3 kn.

 | Autor:

KUPAĆI SU STIGLI KUĆI

Progutala sam knedlu, platila, ali naravno bila sam presretna što sam dočekala svoje kostimiće. Znatiželja je bila jača, te sam paket otvorila odmah ispred pošte. Bila je to ljubav na prvi pogled. Kupaći kostimi bili su pravi jackpot. Izgledom i materijalom ispunjavali su sva moja očekivanja. Črvsti materijal bio je garancija da će pridržati i zategnuti sve potrebno, dok osvaja plaže svojim izgledom. Bila sam presretna. Sada još samo treba stići kući i probati ga, to je zadnji test. Dolazim kući, žurno prvotno operem kupaće kostime, te ih nakon toga navlačim na sebe, a uzbuđenje raste. Prošli su i zadnji test. Pristaju kao saliveni, odličan je kroj, košarice  odlično pristaju grudima, nema besmislenih praznina, niti vam grudi kipe iz košarica. Sasvim prirodno sjeda na prsni koš, a šire naramenice omogućuju lakše nošenje tereta. No, još me je kopkao onaj ekstra trošak. 

 | Autor:  | Autor:

NAKON PLAĆENIH TROŠKOVA KRENULA SAM ISTRAŽIVATI

Nakon slegnutih dojmova krenula sam razmišljati o cijeni koju sam platila kao poštarinu i počela sam istraživati. Zašto je moja poštarina bila tako velika, o čemu to ovisi, i kako da drugi put izbjegnem ili smanjim troškove. S obzirom da sam ovoga puta ponijela sve račune koje sam dobila, imala sam pokriće za svako pitanje.
Pronašla sam infomacije kako se plaćanje tih troškova dijeli na tri dijela. U prvom dijelu do određenog iznosa nema dodatnih troškova, u drugom dijelu iznosa platit ćete samo iznos PDV-a bez carinjenja vaše robe, a u trećem dijelu ti kao kupac plaćaš PDV i carinu na vrijednost robe.
Bila sam u nedoumici i stupila u kontakt sa službom koja vodi računa o tim troškovima te mi je provjereno da je iznos koji sam platila bio iznos PDV-a, a sve ostalo naplatila je pošta kao svoje usluge, čak i tri dana tokom kojih me je paket čekao. Bila sam iznenađena. Kupaći kostimi su savršeni, i voljela bih u budućnosti prakticirati takvu kupovinu, ali nitko ne želi plaćati tako velike troškove dostave.

KAKO IZBJEĆI DODATNE TROŠKOVE

  • naruči paket koji minimalno prelazi budžet koji omogućuje besplatnu dostavu kako bi troškovi PDV-a i poštarine bili minimalni

  • pazi kod odabira konfekcijskih veličina, jer strani su brojevi manji od naših, ukoliko nisi sigurna, izmjeri se

  • kupaće kostime, donji veš i modne dodatke ne možeš vraćati

  • ukoliko nisi kod kuće prilikom dolaska paketa, odjurite prvi dan u poštu kako ne bi plaćala ležarinu i čuvanje paketa

 

 

Photo: None

Komentari 0