Život

Muzej prijateljstva: S prijateljicom se razumiješ pogledom, bez riječi

Umjetnica Josipa Štefanec za miss7 Muzej prijateljstva potpisuje čak dva rada koja je napravila - s prijateljicom. Us i Lisptic Statistic rezultat su njihovih druženja i zajedničkih promišljanja

Josipa Štefanec ispričala je priču o ženskom prijateljstvu stvarajući za Muzej prijateljstva zajedno sa svojom dobrom prijateljicom, kiparicom Božicom Matasić. Tako ove dvije prijateljice potpisuju dva rada. A obje ideje 2 of Us i Lisptic Statistic rezultat su njihovih druženja, komunikacije i zajedničkih promišljanja. 

O dva rada koje uz pet drugih koje potpisuju različite umjetnice, kiparice i slikarice, koje možeš razgledati u Muzeju prijateljstva od 15. studenog u zagrebačkoj Mimari govori:

"Angažirana sam s prijateljicom i s prijateljicom sam projekt realizirala. Moram reći da je sasvim drukčije kad ne komunicirate samo riječima, već se razumijete i pogledom, znate što ona druga misli. Zato su i naši projekti takvi kakvi jesu, razmišljale smo u tim okvirima. "2 of us" govori o prožimanju naših identiteta, identiteta prijateljica, to je prožimanje događaja, svega što smo zajedno prošle pa je rad zapravo sken naših otisaka prstiju - u mnogočemu se linije preklapaju, a u nečemu i razilaze."

 

 | Autor: miss7 miss7 "Ideja iza "Lipstic Statistic" bila je da zapravo maketom ruževa različite visine, odnosno istrošenosti prikažemo rast, gradnju, kulminaciju odnosa među prijateljicama" objasnila je Josipa Štefanec koja je, osim što je diplomirala kiparstvo na ALU, završila i Tekstilno-tehnološki fakultet gdje i radi kao asistentica te se te obje ljubavi očitavaju i u njezinim radovima. Između brojnih izložbi u inozemstvu i Hrvatskoj, istaknut ćemo tek neke, one novijeg datuma. Josipa je tako 2016. u Beču hrvatsku suvremenu umjetnost predstvavila izložbom ”IN A NUTSHELL“; te je godine imala i retrospektivu svojih radova u Zagrebu, a i primila nagradu T-HT@msu.hr.

Možda vas zanima Prvi muzej koji govori o tebi (i tvojoj najboljoj prijateljici) Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić

Photo: Pixsell, Korana Gvozdić i ivan Šarić

Komentari 0