Život

Michelle Obama otvoreno progovorila o pobačaju koji je imala

"Najgore što činimo mi žene jedne drugima jest to što ne dijelimo istinu o našim tijelima i kako ona rade i kako ne rade", rekla je nekadašnja prva dama SAD-a, Michelle Obama tijekom gostovanja u TV emisiji

Michelle Obama za vrijeme svog gostovanja u američkoj emisiji 'Good Morning America' progovorila je o vrlo bolnoj temi za sve žene. Progovorila je o spontanom pobačaju koji je imala prije 20 godina, te kako je kasnije pomoću in vitro oplodnje začela svoje dvije kćeri, danas 20-godišnju Maliju i 17-godišnju Sashu. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver Obitelj Obama 2004. godine  

U emisiji je 54-godišnja Michelle rekla kako se osjećala izgubljeno i samo i imala je osjećaj da je doživjela poraz jer nije znala koliko žena je zapravo imalo pobačaj jer se o tome vrlo malo pričalo.  Nakon tog bolnog iskustva, sa suprugom, bivšim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država, Barackom Obamom odlučila se za medicinski potpomognutu oplodnju nakon koje su dobili svoje dvije kćeri.

''Sjedimo u vlastitoj boli misleći koliko smo slomljeni. To je jedan od razloga zašto mislim da je važno razgovarati s mladim majkama o činjenici da se pobačaj događa i da je biološki sat stvaran. Mislim da je najgora stvar koju činimo mi žene jedne drugima to što ne dijelimo istinu o našim tijelima i kako ona rade i kako ne rade.''

Možda vas zanima Imala sam pobačaj - Instagram profil koji razbija veliki tabu Rubrika Life&style Life&style

Povod za ovaj intervju bilo je izdavanje njezine nove knjige naziva ''Becoming'' u kojoj priča o svom odrastanju i suočavanju s rasizmom i vlastitom uspjehu kao prve dame Amerike. Također se osvrnula i na svoj brak s Barackom Obamom i na probleme na koje su nailazili. 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0