Život

Fotografija njenog 'savršenog tijela' šokirala je svijet

„Ti si debela, ti si ružna, ti si odvratna“ – to si je Taryn Brumfitt govorila svako jutro kad se pogledala u ogledalo

Bila je majka te osjećala učinak majčinstva na svoje tijelo. Ali, bila je odavno svjesna svog tijela, još otkako je bila malo dijete. I imala je osjećaj da jedina osjeća na taj način. Njeno samopouzdanje poljuljalo se još više kad je postala mama. „Nakon što sam rodila, počela sam mrziti svoje tijelo“, rekla je Brumfitt i nastavila: „Htjela sam ravni trbuščić i implantate u grudi.“ 

Međutim, kad je pogledala svoju kćer, pitala se kakvu bi joj poslala poruku da to napravi – pa je otkazala dogovorene termine u klinici. Ali još je uvijek mrzila svoj izgled. I onda je počela trenirati kako bi jednog dana mogla nastupiti na bobybuilding natjecanju. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

„Trenirala sam nekoliko sati svaki dan i postavila si stroga pravila prehrane. Izgubila sam puno kilograma te dobila pravo „tijelo za plažu“ – tijelo za kakvim žude mnoge žene. Shvatila je da nije sretna čak i kad je pozirala ispred 1000 ljudi. „To nije bilo vrijedno. Nisam vodila uravnotežen život.“ 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Nakon natjecanja počela je dobivati kilograme. Na kraju joj više uopće nije bilo stalo. Nakon natjecanja je Tarryn počela shvaćati da bi mogla voljeti svoje tijelo zbog toga što bi to to tijelo moglo, a ne zbog toga kako izgleda. Nakon što je čula kako se njene prijateljice žale na svoja tijela, Tarryn je shvatila razliku u slici tijela „prije i poslije“. Prije su ocjenjivali i gledali njeno tijelo zbog natjecanja, a poslije je otkrila pravu ljubav prema svom tijelu – usprkos tome što je dobila nekoliko kilograma. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Ova fotografija proširila se Internetom i u jednom danu ju je vidjelo 3,2 milijuna ljudi! Pokrenula je debatu diljem svijeta – o tome kako gledamo na svoja tijela. 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Taryn je dobila tisuće emailova sa srceparajućim pričama te odlučila napraviti nešto po tom pitanju – što ju je dovelo do toga da napiše knjigu pod nazivom „Embrace“. Uskoro je po knjizi snimljen i film (može se pogledati na iTunes-ima ili na njenoj stranici bodyimagemovement.com). 

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Taryna priča o tome kako naučiti cijeniti svoje tijelo zbog toga što ono može, a ne samo zbog toga kako izgleda vrlo je inspirativna! To je direktan protunapad na beskrupuloznu „industriju ljepote“.  

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Photo: Facebook/Predrag Suka
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • glenda_l.

    Zarađivao sam od $ 25,000 do $ 300,000 mjesečno k0ji rade kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu plaću ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com