Život

Evo kako danas izgledaju i kako se osjećaju brat i sestra iz prošle sezone "Života na vagi"

Novinarke miss7 posjetile su Manuelu Žalac i Tomislava Bašića u Slavonskom Brodu i provjerile kako izgledaju danas, pridržavaju li se onoga što su naučili od svojih trenera u "Životu na vagi" i koliko im se život promijenio od sudjelovanja u showu

Brojni kandidati prošlogodišnje sezone popularnog RTL-ovog showa "Život na vagi" u kući su iz temelja promijenili svoje životne navike, no kako izgledaju njihovi dani nakon emitiranja emisije, paze li na prehranu i treniraju li još uvijek? U potrazi za tim i mnogim drugim odgovorima posjetili smo simpatične Brođane, brata i sestru, koji su prošle sezone osvojili srca gledatelja. Manuela Žalac bila je finalistkinja sezone, dok je njezin brat Tomislav upamćen po zaraznom osmijehu koji je malo koga ostavljao ravnodušnim. 

Naš susret bio je dogovoren u centru grada u jednom kafiću gdje smo dugo razgovarali, smijali se i ispijali poslijepodnevnu kavu. Uz njihovu pozitivnu energiju, ono što nas je na prvu osvojilo je što su i brat i sestra naručili kavu i med. "Više ne koristimo šećer, izbacili smo ga u potpunosti", rekla nam je Manuela. "I Vegetu i sol", nadovezao se Tomislav i tako dao naslutiti da i dalje žive zdravim životom

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Tomislav i Manuela na prvom vaganju

Ulaskom u show Manuela je imala 125,1 kilogram, a iz kuće je izašla s 40 kilograma manje. Tomislav je pak težio 186,6 kilograma, a skinuo je punih 68. Ovi fascinantni rezultati bili su nedovoljni za pobjedu, ali su u potpunosti promijenili njihove živote.

"Moj način života se skroz promijenio. Sada vodim život kakav čovjek i treba voditi. Pazim da imam pet obroka dnevno i nastojim i dalje vježbati. Ustvari, imam potpuno novu reformu u obitelji", rekla nam je Manuela i dodala: "Prije showa nisam ni hodala, a trčala nikako. Znala sam ići automobilom u trgovinu 500 metara, a sada hodam gdje god mogu. Kad idem šetati sa svojim mužem i djecom, znaju mi reći da usporim i da ne žurim toliko."

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Tomislav i Manuela u zadnjoj emisiji showa 

I Tomislavov život više nije isti, a kako kaže, ima više energije nego ikada prije"Nema više umora. Iz dana u dan spreman sam dati sve više sebe - što fizički, što psihički. Nakon posla stignem s djetetom otići na igralište, vježbati s njim, igrati se, trčati... Stignem otići i na svoje vježbe tri puta tjedno bez ikakvih problema. Sestra i ja smo bili prvi puta u životu i na maratonu prije mjesec dana", ispričao nam je Tomislav. 

"To je bio prvi put da sam uspjela izdržati na maratonu. Je da je riječ o pet kilometara, nije nešto puno, ali uspjeli smo. Na tom su maratonu bili naši najdraži i navijali. Bio je skroz drugačiji osjećaj nego kada smo bili u kući. Tamo smo gledali maraton kada su sudjelovali Josip i Mladen i podržavali ih. Ovdje je nas podržavala naša obitelj. Bila sam baš jako ponosna", nadovezala se Manuela.

Možda vas zanima Priča ove mlade kandidatkinje 'Života na vagi' nas je dirnula, popričali smo s njom uoči showa Rubrika Život Život

Po izlasku iz showa i brat i sestra su dobili nekoliko kilograma, točnije Manuela je dobila 13, a Tomislav 12 kilograma koji stalno variraju - malo ih izgube, a malo vrate. "Ni sestra ni ja nismo zadovoljni tim i planiramo još poraditi na tome da i dalje skidamo kilograme, ali dok se malo organizam privikne. Mi smo u vrlo kratkom vremenu izgubili puno kilograma i veliki je to šok za organizam", rekao nam je Tomislav i ispričao kako se trude jesti onako kako su naučili u kući i da obavezno treniraju.

 | Autor: miss7 miss7 Tomislav i Manuela danas

Kad su u pitanju njihovi obroci, Manuela nam je opisala primjer jednog njihovog dnevnog jelovnika"Doručak je sendvič koji se sastoji od šnite integralnog kruha, salame (šunka s malo masnoće ili pileća prsa), uz to pola krastavca, rajčice ili nekog drugog povrća. Bitno je da se jede živa namirnica. Uz to onda ide kuhano jaje, svježi sir, jogurt... Međuobrok je voće plus neka zdrava masnoća. Dakle, jedna voćka i četiri badema, lješnjaka... Ručak je meso, povrće, opet zdrava masnoća (maslinovo ulje) i salata. Za ručak se mogu jesti i ugljikohidrati (integralna riža, integralna tjestenina, kuhani krumpir...), ali ne količinski puno. Međuobrok između ručka i večere je uglavnom jogurt ili neko voće, a za večeru uglavnom jedemo salate i meso. Ali za večeru nema ugljikohidrata. Oni su najbitniji za doručak jer daju energiju za početak dana". 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Tomislav i Manuela na treningu nakon izlaska iz showa

Na pitanje što im je ostalo u najljepšem sjećanju iz showa, oboje su istaknuli ljude i nove živote navike"Sve što smo naučili u kući je zaista neprocjenjivo. Drugačije je kada čovjek nešto prođe sam i kada to čuje od drugih. Mi smo imali tu sreću da sve to prođemo i pamtit ćemo to dok smo živi. Iz kuće pamtim samo lijepe stvari. Ja sam jedini u kući pisao dnevnik pa se često podsjetim kako nam je bilo. I je, bilo je trzavica, samo što se te trzavice zaborave. I danas, gledajući novu sezonu, prisjećamo se samo lijepih trenutaka", iskreno nam je rekao Tomislav. I dok Manuela ne može izdvojiti favorita ove sezone, Tomislav navija za Marija iz Osijeka. "Vidi se da je pošten i da je dobra duša. Tako da za njega navijam. A nakon što su izbacili Vanju, ona mi je postala favorit kao vanjski igrač", priznao nam je. 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića Tomislav i Manuela na fitnessu u bazenu

I za kraj, pitali smo ih da daju savjet našim čitateljicama"Obroci pet puta dnevno, ne količinski puno, ali ni malo da se izgladnjuješ", rekla je Manuela. Tomislav nam je, pak, otkrio da je prije dva tjedna postao otac i poručio svim osobama koje se bore s viškom kilograma da to jako utječe na plodnost. "Ja sam po izlasku iz kuće odmah napravio dijete. Gubitak kilograma odigrao je veliku ulogu u tome. Pa, ako netko pokušava dobiti dijete, savjetujem mu da poradi na tome", rekao nam je simpatični Tomislav. 

Photo: miss7/Facebook

Komentari 0